Voordelen en nadelen van online daten

Home / Algemeen / Voordelen en nadelen van online daten

Voordelen en nadelen van online daten

Online daten is helemaal van deze tijd. En niet alleen voor jongeren, ook ouderen gaan er steeds meer mee aan de slag. Er zitten dan ook behoorlijk wat voordelen aan het online daten, maar die kunnen zonder nadelen niet bestaan.

Nadelen van online daten

Zoals gezegd kunnen voordelen van het online daten niet bestaan zonder dat er enige nadelen aan vast kleven. Dit is helemaal niet erg, op deze manier kunt u een uitgebalanceerd beeld over het geheel gaan vormen.

Nadeel 1:
In het verleden was het altijd zo dat u ergens naartoe ging om iemand leuk te ontmoeten. Een kroeg bijvoorbeeld, of een discotheek. U kwam daar iemand leuk tegen waar u een gezellig gesprek mee ging voeren en als het klikte, werd er een afspraak gemaakt. Het nadeel van online daten is dat u deze persoon niet meten in het echt zult zien. Vaak blijft het bij een geplaatste foto, misschien een aantal die u worden toegezonden, maar u weet nooit helemaal zeker of dit de persoon in kwestie ook echt is. De chemie die u in het “echte leven” wel heeft, slaat natuurlijk nooit via het internet op dezelfde manier over.
Nadeel 2:
Profielfoto’s op een datingsite zijn natuurlijk heel erg mooi, maar zijn ze altijd te vertrouwen? In het echt weet u gewoon waar u aan toe bent. De persoon op de profielfoto kan er wel heel anders uitzien in het echt, of het is hem of haar wel, maar vele jaren ouder of jonger etc. Daarnaast is het missen van non-verbale communicatie ook essentieel. Van een foto kunt u niet een bepaalde blik in de ogen, een glimlach of andere dingen herleiden.
Nadeel 3:
De wereld van het 50+ daten is een aparte van de wereld waarin wij normaal leven. Hierin doen mensen zich vaak beter of mooier voor dan zij daadwerkelijk zijn. En nu is dit in de offline wereld ook wel het geval, alleen dan kunt u door mensenkennis wel bepaalde addertjes onder het gras herkennen. Daarom is het van belang alles eerst met een korreltje zout te nemen, voordat u hals over kop verliefd op iemand gaat worden.
Voordelen van online daten

We hebben zojuist een aantal nadelen van het online daten besproken, nu wordt het tijd voor de voordelen hiervan. Want gelukkig zijn die er ook!

Voordeel 1:
Online daten is een spel, wat bijzonder direct kan zijn. Veel 50 plussers houden hier enorm van. Geen gedoe, maar gewoon meteen zeggen waar het op staat. ‘interesse? Stuur mij dan een berichtje’ , kan al voldoende zijn om contact te leggen.
Voordeel 2:
Soms is het ook gewoon heel lastig om de buitenwereld op te zoeken voor een nieuwe relatie. Vooral als u al een lange relatie achter de rug heeft en het daten een beetje bent verleerd. Het kan erg eng zijn, en daarbij bieden 50+ datingsites weer een uitkomst. Het is redelijk anoniem, u hoeft er de deur niet voor uit en u kunt gewoon contact leggen, zonder dat iemand aan u kan zien dat u het toch wel spannend vindt. Wees gerust, bij die ander is het naar alle waarschijnlijkheid net zo.
Voordeel 3:
Het laatste voordeel wat ik wil noemen is het voordeel van uzelf leren kennen. Door online te gaan daten en daar ook een profiel aan te maken, komt u er ineens achter wat voor dingen u echt leuk vindt en waar u zich tot aangetrokken voelt. Op die manier zult u ook meer zelfvertrouwen gaan krijgen, waardoor het daten op 50 plus websites een heel stuk makkelijker gaat worden.

Recent Posts

Plaats hier uw reactie

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Contact

Vraag of opmerking? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Not readable? Change text. captcha txt

Type hier uw zoekopdracht en druk daarna op Enter