50Liefde review

Zoek je een leuke nieuwe man of vrouw om een serieuze relatie mee op te bouwen, of wil je gewoon op een ontspannen manier nieuwe mensen leren kennen en gewoon zien wat daarvan kan komen? Je bent dan altijd welkom op datingsite 50Liefde.nl, waar je als single 50-plusser gratis een eigen profiel aan kan maken en dan allerlei handige hulpmiddelen krijgt om nieuwe romantische contacten te leggen. Zoek snel leuke singles in het matchspel of zoek zo gedetailleerd als je maar wilt naar de liefde van je leven. In deze 50Liefde review belichten we die zaken en nog veel meer kanten van deze leuke en gebruiksvriendelijke 50+ datingsite.

50Liefde

Voordelen

 • Heel overzichtelijk en mooi ontwerp
 • Bekend van krant, televisie en Nu.nl
 • Leuk matchspel om te spelen
 • Veel leden uit het hele land

Nadelen

 • Als gratis lid kun je geen profielen blokkeren

Wat is 50Liefde voor datingsite?

Datingsite 50Liefde is speciaal bedoeld voor alle actieve singles van 50 jaar en ouder die op zoek zijn naar een leuke date of meteen een serieuze relatie. De site is weliswaar niet de grootste in zijn soort, maar wel gewoon heel bekend en populair. Elke dag weer komen er nieuwe leden een profiel aanmaken omdat ze een partner zoeken. De vrouwen zijn daarbij in de meerderheid, want de man-vrouwverhouding is ongeveer 55% tegenover 45%. Als man heb je hier dus wat minder 'concurrentie' dan als vrouw.

De functies van 50Liefde

Wanneer je besluit om een profiel aan te maken bij 50Liefde krijg je meteen een groot aantal handige functies tot je beschikking:

Profielen

Via de menu-optie Profielen kun je allerlei handige overzichten bekijken. Dat is bijvoorbeeld een lijst met leden die onlangs op je eigen profiel zijn komen kijken en wie je zelf als laatste hebt bekeken. Ook je eigen favoriete profielen en opgedane matches vind je hier terug. Het is ook gewoon mogelijk om te neuzen in ledenlijsten van alle nieuwe deelnemers aan de site en alle mensen die op dit moment ook online zijn.

Partner zoeken

Onder de menuknop Partner zoeken vind je de zoekmachine van de site. Daar kun je een aantal eenvoudige wensen instellen, zoals de naam, de leeftijd, de provincie en of ze een foto moeten hebben. Wanneer je klikt op de knop Meer opties kun je ook allerlei interesses en aanvullende voorkeuren invullen zodat je pas echt in detail op zoek kunt naar de leden die voor jou het meest interessant zijn.

Matchgame

De matchgame vind je op de startpagina wanneer je net op de site bent ingelogd. Je ziet dan aan de rechterkant een foto staan met een profielnaam erbij. Als je wilt kun je op basis van die beperkte informatie alvast aangeven of je wel of geen interesse hebt (door op respectievelijk de knop met het vinkje of die met het kruisje te klikken). Het is echter ook gewoon mogelijk om eerst het hele profiel van de single in kwestie te bekijken door erop te klikken en pas dan je beslissing kenbaar te maken. Als je iemand leuk vindt die jouw profiel ook met een klik op het vinkje beloont, dan heb je een match met elkaar. Je krijgt dan allebei een melding en vindt elkaar terug in het persoonlijke matchoverzicht.

Let op: je moet zelf wel minimaal 1 foto op je profiel hebben om het matchspel te kunnen spelen!

Postvak

Wanneer je naar aanleiding van een match (of gewoon omdat je een profiel hebt gevonden dat je leuk vindt) een berichtje verstuurt komt de reactie daarop altijd in je persoonlijke postvak van de site terecht. Die is onderverdeeld in verzonden en ontvangen berichten zodat je altijd een goed overzicht hebt van je lopende contacten. Je kunt berichten die niet relevant meer zijn zelf verwijderen.

Mijn account

De laatste optie die we hier bespreken is de knop Mijn account. Daar kun je bijvoorbeeld je profielinstellingen wijzigen, nieuwe foto's uploaden of gewoon even uitloggen van de site. Goed om te weten: je kunt je eigen profiel zo vaak aanpassen als je wilt.

Inschrijfproces van 50Liefde

Inschrijven bij 50Liefde is niet ingewikkeld. Meteen wanneer je de site opent zie jet het aanmeldformulier al staan. Daar selecteer je geslacht en kiest dan of je naar mannen of vrouwen op zoekt wilt gaan. Ook vul je alvast een naam in. Dat kan je voornaam zijn maar je kunt ook een verzonnen gebruikersnaam gebruiken. Druk op de knop Ga nu verder om ook je e-mailadres en een wachtwoord in te voeren. Door nu nogmaals op de verzendknop te klikken kun je al verdergaan met het invullen van allerlei profielgegevens.

Je profiel aanvullen

In deze (verplichte) stap maak je alvast een goed begin met het opstellen van je eigen datingprofiel. Dat begint met het selecteren van je geboortedatum, de provincie waar je woont en je opleidingsniveau. Vul ook in of je kinderen hebt. Nu kun je een leuk tekstje over jezelf typen en aangeven naar wat voor persoon je op zoek bent. Al deze genoemde velden zijn verplicht om in te vullen.

Alle andere vragen in het formulier kun je desgewenst overslaan, maar toch raden we je aan om je profiel interessanter te maken door wel zoveel mogelijk informatie te plaatsen. Dat gaat bijvoorbeeld om gegevens zoals je geaardheid, eventuele liefde voor dieren, postuur, rook en drinkgedrag, geloofsovertuiging en sterrenbeeld. Als je tevreden bent klik je op de knop Ga verder om je profiel op te slaan.

Profielfoto en interesses toevoegen

In deze laatste stap is het de bedoeling om een profielfoto toe te voegen. We raden zeker aan om dat te doen, ook al is het niet verplicht, omdat je dan sneller leuke reacties krijgt. Wanneer je een leuke foto hebt gekozen kun je ook alvast heel veel interesses zoals hobby's, sporten en andere bezigheden selecteren. Zet een kruisje bij alles wat jij leuk en interessant vindt om sneller single 50-plussers te vinden die van dezelfde hobby's en activiteiten houden. Door op de knop Opslaan te drukken wordt je profiel meteen opgeslagen en geplaatst. Je kunt nu beginnen met daten.

50Liefde klantenservice

Wanneer er iets niet duidelijk is of je een vraag hebt over je profiel is de 50Liefde.nl klantenservice natuurlijk de plek om contact mee te zoeken. Hier vind je alle gegevens die je daarvoor nodig hebt.

Bedrijfsgegevens

Datingsite 50Liefde is een website van ConnectionBuilders, een bedrijf gevestigd in Eindhoven.

Adresgegevens:
Flight Forum 810
5657DV Eindhoven

KvK-nummer: 65485041

Bereikbaarheid

Als je een vraag hebt kun je die op de volgende manieren aan de klantenservice of helpdesk voorleggen:

 • Klik in het menu op de knop Help en vervolgens op Contact. Je komt dan op een online contactformulier dat je in kunt vullen waarna je via e-mail een reactie ontvangt.
 • Je kunt altijd een e-mail sturen naar het e-mailadres helpdesk@50liefde.nl.
 • Daarnaast is 50Liefde op werkdagen tussen 11.00 en 15.00 uur ook telefonisch bereikbaar op het nummer 085 - 401 34 50.


50Liefde betrouwbaarheid

Hoe betrouwbaar is datingsite 50Liefde? De site maakt in elk geval vanaf het eerste moment een serieuze en ook betrouwbare indruk. Hij is ook vrij bekend, mede doordat ook de populaire landelijke televisiezender RTL 4, dagblad Telegraaf en bekende websites zoals Vrouw en Nu.nl inmiddels in positieve zin aandacht aan 50Liefde hebben besteed. De site heeft weliswaar geen keurmerken, maar doet wel veel op het gebied van privacy en veiligheid om het daten betrouwbaar te houden.

Veiligheid

De beveiliging van 50Liefde bestaat uit een aantal belangrijke zaken. De eerste daarvan is het beveiligingscertificaat dat elke verbinding onkraakbaar versleutelt. Het is niet door een externe beveiligingsautoriteit gevalideerd maar garandeert wel gewoon dat je communicatie niet te onderscheppen is. Ook heel fijn is dat alle profielen door medewerkers van de site handmatig worden gecontroleerd. Het kan daardoor gebeuren dat je wordt gevraagd om je profiel aan te passen als dat niet aan de eisen voldoet. Wel jammer is dat je alleen met een betaald lidmaatschap in staat bent om profielen zelf te blokkeren. Daar staat wel weer een uitgebreide databank met tips over veilig daten tegenover.

Privacy

Je privacy wordt goed beschermd bij 50Liefde. Dat wordt heel duidelijk gemaakt in het overzichtelijke privacybeleid op de site. Daar wordt bijvoorbeeld in uitgelegd welke gegevens er allemaal van je worden bijgehouden en met welk doel dat is. Zo valt er te lezen dat je persoonlijke informatie gedeeld kan worden met betalingsproviders wanneer je een betaald abonnement afsluit, een hele normale gang van zaken. Het is ook goed om te onthouden dat het zeker niet verplicht is om alle informatie op je profiel in te vullen, want als je zorgen hebt over je privacy mag je ook gewoon grote gedeeltes leeg houden (al maak je daarmee wel minder kans op reacties).

Gebruiksgemak van 50Liefde

Wat ons betreft is 50Liefde een van de meest gebruiksvriendelijke datingsites voor 50-plussers. De site heeft een lekker fris en duidelijk design waar je waarschijnlijk met veel plezier langere tijd gebruik van zult maken. Het handige menu biedt toegang tot alle belangrijke functies die qua gebruik ook al heel snel voor zich zullen spreken. Ook de kleurstelling is heel verzorgd en prettig om naar te kijken.

Heeft 50Liefde een dating app voor tablet of smartphone?

Er is geen dating app beschikbaar voor 50Liefde maar het is echt geen enkel probleem om de site te gebruiken op mobiele apparaten. Niet alleen op smartphones maar met name op tablets zoals de iPad komt deze datingsite heel goed tot zijn recht. Aangezien veel 50-plussers inmiddels met veel plezier een tablet gebruiken wordt het daten daar ook weer een stukje leuker en makkelijker van.

Wat kun je met een gratis profiel op 50Liefde?

Een gratis profiel op 50Liefde is de ideale manier om uit te zoeken of deze datingsite een beetje bij je past. Je kunt er een gratis profiel mee aanmaken en dat precies zo vormgeven als je zelf wilt. Ook kun je het matchspel spelen en alvast likes voor je profiel verzamelen. Daarnaast kun je gewoon alle andere profielen onbeperkt bekijken en is het ook mogelijk om de zoekmachine te gebruiken om de profielen van je dromen te vinden. Van alle belangrijke functies blijft eigenlijk alleen het verzenden en lezen van berichten met een gratis profiel voor je verborgen als gratis lid.

De voordelen en functies van een betaald lidmaatschap

Bij een betaald lidmaatschap krijg je een aantal handige voordelen en extra functies ten opzichte van het gratis abonnement. Je kunt dan namelijk ook:

 • Ontvangen berichten lezen.
 • Zelf berichten versturen.
 • Uitgebreide zoekwensen invullen.
 • Sneller geholpen worden door de helpdesk.
 • Zien welke leden ook betalend lid zijn.
 • Hoger komen in de zoekresultaten.
 • Zelf leden blokkeren.
 • Zien wie er op je profiel zijn komen kijken.
 • Alle foto's van een profiel bekijken.
 • Contactgarantie krijgen van 80% tot 100%.
 • Leesbevestigingen ontvangen.


Prijzen van een betaald lidmaatschap

Wanneer je een betaald lidmaatschap van 50Liefde wilt nemen kun je kiezen uit de volgende abonnementsvormen:

 • Voor 1 maand betaald lid zijn kost € 29,99
 • Voor 3 maanden betaald lid zijn kost € 24,99 per maand (€ 74,97 in totaal)
 • Voor 6 maanden betaald lid zijn kost € 17,99 per maand (€ 107,94 in totaal)

Het is goed om te weten dat elk abonnement niet alleen verschilt in looptijd (en prijs), maar ook in de functionaliteiten die je tot je beschikking krijgt. Het lidmaatschap van 1 maand biedt namelijk geen contactgarantie, terwijl dat bij de langere abonnementen een garantie van respectievelijk 80% en 100% is. Daarnaast kun je bij het langste lidmaatschap ook nog leesbevestigingen ontvangen.


Je profiel bij 50Liefde verwijderen

Wil je niet langer meer gebruikmaken van je profiel op 50Liefde? Dan kun je dat eenvoudig zelf van de datingsite verwijderen. Klik daarvoor in het menu op de knop Mijn account en kies in het menu dat verschijnt voor de optie Instellingen & Lidmaatschap. Je ziet nu in het menu aan de linkerkant de optie Profiel verwijderen staan. Klik daarop of scrol helemaal naar beneden op de huidige pagina. Nu zie je ook een rode knop Verwijder mijn profiel. Je moet nu alleen nog even een reden aangeven waarom je graag uit wilt schrijven en als je nog een paar verbeterpunten weet voor de site kun je die in het tekstveld typen. Bevestig nu je beslissing door op de knop Profiel verwijderen te klikken.

Heb je ervaring met 50liefde?

Velden met * zijn verplicht
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Dit doen wij om de website te laten functioneren en het gebruik van de website te analyseren. Door op ‘Akkoord’ te klikken of gebruik te maken van de website ga je akkoord met de plaatsing van de cookies. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina
Akkoord