Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

50PlusMatch review

Er is geen enkele Nederlandse datingsite voor 50-plussers die zoveel leden heeft als 50PlusMatch. De site (en de bijbehorende app) is heel bekend en ook ongekend populair bij single vijftigers en zestigers die een serieuze relatie zoeken. Dankzij het Keurmerk Veilig Daten en de Thuiswinkel Waarborg weet je zeker dat je met een veilige en betrouwbare datingsite te maken hebt. In deze 50PlusMatch review vertellen we je ook alle andere belangrijkste aspecten van 50PlusMatch, waardoor wij vinden dat dit nog altijd een van de beste keuzes is wanneer je als vijftigplusser op zoek bent naar een serieuze relatie of gewoon een leuke date.

Probeer 50plusmatch gratis 50plusmatch

Voordelen

 • Grootste 50 plus datingsite
 • Veel verschillende functies
 • Interesses delen op Things2Share
 • Blogs plaatsen en erop reageren

Nadelen

 • Ledenbestand kan overweldigend zijn

Wat vind je in dit artikel?

Wat is 50PlusMatch voor datingsite?

Datingsite 50PlusMatch is een heel uitgebreide datingsite speciaal bestemd voor alle single mannen en vrouwen van 50 jaar en ouder. De website heeft ook een heel uitgebreide dating app waarmee je al even eenvoudig kunt daten als op de site. Het is erg fijn dat de prijzen voor betaalde lidmaatschappen laag zijn zodat je zonder problemen langere tijd lid kunt blijven. Ook krijg je dan allerlei handige opties tot je beschikking, waaronder heel unieke en leuke functies zoals het Things2Share platform en de blogs.


De functies van 50PlusMatch

Datingsite 50PlusMatch heeft een groot aantal handige functies die we hieronder allemaal kort zullen bespreken.

Zoeken

Op de pagina Zoeken kun je zo eenvoudig of uitgebreid zoeken naar andere leden als je maar wilt. Hou het heel simpel door de zoekcriteria te beperken tot regio en leeftijd, of maak het juist zo uitgebreid als je wilt met allerlei extra wensen en eisen zoals opleidingsniveau, muzieksmaak, geloofsovertuiging en nog veel meer. Plaats de zoekopdracht om meteen alle profielen te bekijken die aan je wensen en eisen voldoen.

Mailbox

In de mailbox vind je natuurlijk alle berichten die je hebt ontvangen en ook alle reacties die je zelf al hebt verstuurd. Deze gesprekken zijn per conversatie gerangschikt zodat je altijd makkelijk de persoon terugvindt waar je graag weer wat aan wilt schrijven. Je krijgt ook meteen een melding als je hier een nieuw berichtje in hebt staan en je ziet dan ook een notificatie bij de knop voor je Mailbox.

Things2Share

Ook heel leuk is het Things2Share platform dat op zowel de site als de app te gebruiken is. Daar kun je al je gedachten, vragen en leuke ervaringen delen met alle andere leden. Omdat je er ook heel eenvoudig op elkaar reageert is dat een geheel nieuwe en behoorlijk unieke manier om nieuwe mensen te leren kennen. Zo vind je bijvoorbeeld sneller mannen of vrouwen met dezelfde interesses als jij.

Blogs

Op de pagina Blogs kun je je eigen gedachten uitgebreid opschrijven en op de site plaatsen. Dat is een ideale manier om jouw visie op een bepaald onderwerp te geven en op die manier iemand te leren kennen die het met je eens is, of juist op een prettige manier een gezonde discussie aan te gaan. Op dit deel van de site kun je natuurlijk ook de blogs van andere mensen bekijken en er openbaar of persoonlijk op reageren.

Tijdlijn

Elke keer als andere leden waar je interesse in hebt iets doen op de site of met hun profiel dan zie je dat terug op de tijdlijn. Dat kan bijvoorbeeld het plaatsen van een blog of reactie zijn, maar ook het uploaden van een nieuwe profielfoto. Hiermee blijf je dus altijd volledig op de hoogte van wat er speelt op 50PlusMatch.

Likes en favorieten

Ook de optie likes en favorieten is heel handig, want hiermee kun je meteen zien welke leden jou wel interessant vinden en je daarom aan hun favorieten hebben toegevoegd. Zelf kun je dus uiteraard ook een profiel liken zodat die persoon bij je favorieten komt te staan. Dat maakt het heel makkelijk om die man of vrouw op een later moment snel weer terug te vinden.


Inschrijfproces van 50PlusMatch

Hoe kun je gezellig mee gaan doen met alle andere singles op 50PlusMatch? Dat begint natuurlijk met het aanmaken van je eigen account en profiel. Dat doe je het snelste door op de homepage van de site een gebruikersnaam te typen, je e-mailadres in te vullen en een veilig wachtwoord te kiezen. Wanneer je nu verder gaat word je meteen in een aantal stappen uitgehoord over wie je bent en wat je leuk vindt, zodat dit ook op je profiel tot uiting kan komen.

Je hoeft niet elke vraag te beantwoorden, maar hoe meer informatie je over jezelf deelt hoe groter de kans dat iemand je profiel leuk en interessant genoeg vindt om te reageren. Sowieso moet je minimaal invullen in welke provincie je woont en/of op zoek wilt naar singles, wat je hoogst genoten opleiding is en wanneer je bent geboren.

Je profiel aanvullen

Wanneer je profiel is aangemaakt kun je dat meteen verder gaan aanvullen. Je kunt hier onder andere vragen beantwoorden over je hobby's en andere vrijetijdsbestedingen zoals je favoriete films, boeken, series en muziek. Er zijn ook meerdere vragen waarbij je jouw unieke persoonlijkheid tot uiting kan laten komen. Ook mag je nu aangeven welke wensen (en eisen je hebt) met betrekking op je toekomstige partner.

Tot slot kun je ook alvast een of meerdere (maximaal 10) profielfoto's toevoegen. Dat is verstandig om meteen te doen, want profielen zonder foto's krijgen veel minder aandacht dan profielen die wel een of meerdere leuke foto's hebben geplaatst. Zorg wel dat je op minimaal je hoofdprofielfoto goed in beeld bent, want als je profiel wordt gecontroleerd moet de redactie niet gaan denken dat je nep bent.


50plusmatch klantenservice

Hier vind je alle informatie over de 50PlusMatch klantenservice.

Bedrijfsgegevens

Datingsite 50PlusMatch wordt ontwikkeld en beheerd door MatchMedia B.V.

Adresgegevens:
Molenstraat 18 A
2513 BK Den Haag
Nederland

Bereikbaarheid

Om hulp te krijgen en in contact te komen met de klantenservice van 50PlusMatch kun je gebruik maken van de volgende opties:


Ook heel handig: onder het kopje "Over dating" vind je heel veel informatie over de site en de app.


50PlusMatch betrouwbaarheid

Hoe zit het met de betrouwbaarheid van 50PlusMatch?

Veiligheid

De veiligheid van 50PlusMatch wordt in de eerste plaats gegarandeerd door het feit dat alle op de site aanwezige profielen handmatig door een medewerker van de site zijn gecontroleerd. Dat betekent dat nepprofielen en malafide gebruikers zoals spammers en oplichters vrijwel geen kans maken. Uiteraard blijft het op elke datingsite altijd goed opletten, maar dit is in elk geval een heel goed begin.

Privacy

Er wordt bij 50PlusMatch veel aandacht besteed aan het beveiligen en bewaken van de privacy van de leden. Je deelt nu eenmaal veel gegevens met een datingsite, maar gelukkig neemt de site zijn verantwoordelijkheid op dat gebied serieus. Er worden dus niet zomaar persoonlijke gegevens van jou gedeeld met derden en die worden ook goed versleuteld opgeslagen zodat ze niet zomaar door iemand die er niets mee te maken heeft ingezien kunnen worden.

Keurmerken

Als een van de weinige datingsites in Nederland beschikt 50PlusMatch over zowel het Keurmerk Veilig Daten als de Thuiswinkel Waarborg. Dat geeft veel vertrouwen voor wat de veiligheid en betrouwbaarheid van deze datingsite betreft. Je rechten als consument zijn namelijk gewaarborgd en je mag er ook op vertrouwen dat de profielen die op de site staan allemaal gecontroleerd en dus betrouwbaar zijn.


Gebruiksgemak van 50PlusMatch

Met het gebruiksgemak van 50PlusMatch zit het wel goed, want de site is speciaal voor senioren ontwikkeld. Het ontwerp is dus heel rustig gehouden en alle functies van de site zijn overzichtelijk opgezet. Je kunt wel behoorlijk veel doen op de site en het kan dus even duren voor je goed de weg weet te vinden, maar gelukkig spreken de meeste functionaliteiten gewoon voor zich.


Heeft 50PlusMatch een dating app voor tablet of smartphone?

Naast de handige datingsite beschik je bij 50PlusMatch ook over een heel goede dating app die op smartphones en tablets te installeren is. Je krijgt er alle functies mee tot je beschikking de je ook op de datingsite kunt gebruiken. Kies zelf of je eerst een account en profiel aanmaakt op de datingsite of dit direct in de app wilt doen. Als je al een bestaand profiel hebt log je er eenvoudig mee in op de app.


Wat kun je met een gratis profiel op 50PlusMatch?

Met een gratis lidmaatschap op 50PlusMatch kun je een eigen profiel aanmaken en maximaal 10 foto's uploaden. Ook kun je al vrijwel alle aspecten van de site bekijken en gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld van de zoekmachine gebruik maken en alle profielen bekijken. Je kunt daarnaast op het Things2Share platform meelezen en ook de blogs van andere leden bekijken.

De voordelen en functies van een betaald lidmaatschap

Wil je echt intensief contact zoeken, dan is het mogelijk om middels het afsluiten van een betaald abonnement ook de volgende functies te ontsluiten:

 • Berichten versturen.
 • Reageren op status updates van andere leden.
 • Reageren op de blogposts van anderen.
 • Zelf een blog schrijven.
 • Meteen met iemand chatten via de site.


Prijzen van een betaald lidmaatschap

Wanneer je een betaald lidmaatschap van 50PlusMatch aan wilt schaffen heb je te maken met de volgende kosten:

 • Betaald lid zijn voor 1 maand kost eenmalig € 24,95
 • Betaald lid zijn voor 3 maanden kost eenmalig € 39,95 (€ 14,95 per maand)
 • Betaald lid zijn voor 6 maanden kost eenmalig € 59,85 (€ 9,95 per maand)
 • Betaald lid zijn voor 12 maanden kost eenmalig € 89,95 ( € 7,95 per maand )


Je profiel bij 50PlusMatch opheffen

Wil je je account en profiel bij 50PlusMatch opheffen en verwijderen? Log dan in op je account en ga naar de instellingen van je profiel. Ben je betalend member? Zet dan eerst de automatische incasso stop zodat er geen geld meer afgeschreven zal worden. Nu kun je veilig je account verwijderen door het korte stappenplan te doorlopen. Eenmaal uitgeschreven kun je ook de app zonder problemen van je mobiele apparaten verwijderen.

Heb je ervaring met 50PlusMatch?

Velden met * zijn verplicht

Reviews over 50PlusMatch

valt tegen

eppo op 01-06-2023 11:10

weinig nieuwe leden , steeds de zelfde vrouwen en weinig respons op berichten

Belazerd

Co Jansen op 03-04-2023 22:44

Na vier dagen mijn herroepingsrecht gebruikt. Vier dagen praktisch steeds dezelfde personen op het scherm gezien. Tweemaal een berichtje gestuurd aan een vrouw gestuurd. Eén was zogenaamd serieus aan het daten terwijl zij een "vind ik leuk" had gestuurd en de ander dacht dat er misschien toch geen echte match in zou kunnen zitten. Ik had gelezen dat het mij 1.50 euro per dag zou kosten en dus 6 euro kwijt zou zijn. Nu blijkt er later nog een artikel in de voorwaarden te staan dat als je een bericht stuurt de site een "redelijke" vergoeding van 29,95 mag rekenen. Precies het bedrag dat ik moest betalen om de site echt uit te kunnen proberen. Hoe zo een redelijk bedrag? En waarom dit in een later artikel in de voorwaarden zetten en niet bij de 1.50 per dag??

50PlusMatch neemt loopje met herroepingsrecht

Maarten op 27-03-2023 08:59

Na 2 dagen gebruik te hebben gemaakt van een betaald maandabonnement ad. €29,95 besloot ik gebruik te maken van mijn herroepingsrecht.
Het herroepingsrecht is bedoeld om te kijken of een bepaald product of dienst je al dan niet bevalt.
En daar kun je bij 50plusmatch.nl alleen achter komen wanneer je een betaald abonnement afsluit.
Wel staat er in de wet dat, wanneer je van je herroepingsrecht gebruik maakt dat de leverancier een redelijke vergoeding mag vragen voor de periode dat je van de dienst gebruik hebt gemaakt.
Hoewel ik slechts 2 dagen van de betaalde diensten van 50plusmatch.nl gebruik heb gemaakt, vindt 50plusmatch.nl een redelijke vergoeding toevalligerwijs precies het bedrag van hun maandabonnement ad €29,95 een redelijk bedrag. Wat nou herroepingsrecht?

Gratis lid worden

frits4 op 10-07-2022 12:03

Ik wou eens gratis lid worden

Top

Essyl op 26-06-2022 19:32

Super

Wij gebruiken cookies We kunnen deze plaatsen voor analyse van onze bezoekersgegevens, om onze website te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud te tonen en om u een geweldige website-ervaring te bieden. Voor meer informatie over de cookies die we gebruiken opent u de instellingen. Bekijk onze cookiepagina
Accepteer alles
Weigeren