50PlusRelatie review

Ben je als single 50-plusser al langere tijd op zoek en valt het je tegen hoe serieus andere vrijgezellen van jouw leeftijd daadwerkelijk een relatie willen, en niet zomaar iets wat heel vrijblijvend is? Schrijf je dan echt eens in op 50PlusRelatie! Wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie als vijftigplusser dan is de datingsite 50PlusRelatie namelijk altijd een uitstekende keuze. Deze datingsite is volledig gericht op 50-plussers die iemand willen ontmoeten om een vaste relatie mee op te bouwen.

50plusrelatie

Voordelen

 • Speciaal voor serieuze relaties
 • Veel functies gratis uitproberen
 • Foto's bekijken op de Fotomuur
 • Zeer voordelig lidmaatschap

Nadelen

 • Geen losse dating app

Wat is 50PlusRelatie voor datingsite?

50PlusRelatie is een datingsite waar je als 50plusser op zoek kunt naar een serieuze relatie. De site richt zich op alle vrijgezellen van 50 jaar en ouder uit zowel Nederland als België die een duurzame relatie zoeken met een gelijkgestemde man of vrouw. Behalve de overduidelijke focus op deze leeftijdscategorie heeft de site niet een specifieke doelgroep, want het gaat bijvoorbeeld om een algemene datingsite voor leden van alle opleidingsniveaus. Daarom worden er ook allerlei zoekfilters gebruikt waarmee je zelf alle leden kan vinden die het beste bij je passen. De site heeft geen eigen dating app.

De functies van 50Plusrelatie.nl

Als lid van 50Plusrelatie profiteer je van een aantal heel handige functies. Wat kun je er zoal doen? Je leest het hier.

Mijn profiel

Zo vaak als je maar wilt kun je hier je eigen profiel bekijken, aanvullen en wijzigen zodat je het doorlopend bij kunt schaven en de meeste kans maakt op leuke ontmoetingen. Zo voeg je hier bijvoorbeeld eenvoudig nieuwe foto's aan je profiel toe. Maar het is bij deze functie ook mogelijk om meteen al je favoriete profielen in te zien en mensen uit je geblokkeerde profielen te verwijderen.

Bezoekers

De pagina Bezoekers kan heel handig zijn, want hier zie je precies welke mensen er onlangs op je profiel zijn geweest. Die hebben blijkbaar interesse in je gehad en het kan dus interessant zijn om de profielen die je hier ziet zelf een berichtje te sturen. Dat kan dan alsnog de aanleiding zijn om contact met elkaar te hebben en elkaar beter te leren kennen.

Profielen

Met alle zoekfilters die je op deze pagina in kunt stellen wordt het heel eenvoudig om precies die leden te vinden waar je wat mee gemeen hebt. Stel eigenschappen, wensen en eisen in zoals jij die graag ziet in andere single vijftigplussers en klik op de knop Zoeken. Je kunt alle gevonden profielen meteen bekijken, aan je favorieten toevoegen of uiteraard een persoonlijke reactie sturen.

Ledenoverzichten

Datingsite 50PlusRelatie houdt een aantal handige ledenoverzichten voor je bij die je zo vaak kunt bekijken als je wilt. Zo is er bijvoorbeeld een pagina met alle online leden en eentje met alle nieuwe singles op de site. Op die manier vind je eenvoudig de mannen of vrouwen die net als jij op dit moment ook heel actief en enthousiast op zoek zijn naar een date.

Fotomuur

De Fotomuur is een pagina met alleen maar leuke foto's van andere leden. Je kunt hier in een oogopslag zien wat voor mensen er zoal lid zijn geworden en wie er op dit moment heel actief is. Je kunt elke foto meteen aanklikken om het profiel in kwestie te bekijken en als je een klik voelt direct contact te leggen.

Berichten

Dit is je persoonlijke berichtenbox, waarin je alle reacties van andere leden ontvangt en meteen kunt beantwoorden. Ook worden hier de berichtjes die je zelf hebt verstuurd verzameld zodat je altijd een goed overzicht behoudt over je uitgaande contacten.

Inschrijfproces van 50PlusRelatie

Het is heel eenvoudig om je in te schrijven op 50PlusRelatie. Je begint het inschrijfproces op de voorpagina van de site door daar meteen wat belangrijke gegevens in te vullen. Selecteer je eigen geslacht en of je naar mannen of vrouwen op zoek bent. Kies dan je leeftijd en selecteer je provincie. Druk op de knop Vind je nieuwe 50plus relatie! om je account alvast te reserveren.

De volgende stap is het invoeren van nog meer gegevens zoals je e-mailadres en een zelf gekozen wachtwoord. Als je dat hebt gedaan kun je op de knop Bekijk nu profielen klikken zodat er een verificatiemail naar je verstuurd wordt. Open dat bericht, klik op de link en je bent meteen ingelogd op de site zodat je kunt beginnen met daten.

Je profiel aanvullen

Voor je nu echt begint met daten is het handig om je profiel alvast wat verder aan te vullen want anders is dat nog wel heel leeg en niet zo interessant. Als eerste wordt je gevraagd een leuke gebruikersnaam te kiezen. Dat mag een zelf verzonnen nickname zijn, zolang het maar een uniek gekozen naam is die niemand anders op de site nog gebruikt.

Nu kun je ook je woonplaats invullen, evenals allerlei lichamelijke kenmerken zoals postuur, oogkleur, haarkleur en lichaamslengte. Ook krijg je al een aantal belangrijke profielvragen voorgeschoteld zoals de hoogste opleiding die je hebt genoten en of je een bepaalde geloofsovertuiging hebt. Dat kan tenslotte allemaal van groot belang zijn bij het vinden van een passende levenspartner.

Als laatste stap kun je een leuke foto op je profiel plaatsen. We raden aan om dat meteen te doen, want nu je profiel nog nieuw is zul je meer bezoekers ontvangen en het is fijn als die meteen zien wie je bent.

50PlusRelatie klantenservice

Hier vind je alle informatie over de 50Plusrelatie klantenservice.

Bedrijfsgegevens

Datingsite 50Plusrelatie wordt ontwikkeld en beheerd door Didio Internet B.V.

Adresgegevens:
Reyer Anslostraat 79
3522DH Utrecht

Bereikbaarheid

Als je vragen hebt omdat er iets niet duidelijk is op de site of er iets met je profiel of betaling aan de hand is, dan is het fijn om contact op te kunnen nemen met de 50PlusRelatie klantenservice. Hoe doe je dat? Je hebt de volgende opties:

 • Met de knop Helpdesk op de site kun je een bericht sturen via een overzichtelijk contactformulier.
 • E-mailadres: op dit moment niet bij ons bekend.
 • Telefoonnummer: op dit moment niet bij ons bekend.

Ook goed om te weten is dat de online vragenbank alvast antwoorden biedt op een groot aantal veelgestelde vragen.

50Plusrelatie betrouwbaarheid

Vind jij het ook zo belangrijk dat de datingsite die je kiest veilig en betrouwbaar is? Lees dan hier hoe 50Plusrelatie scoort op deze onderwerpen.

Veiligheid

Zoals je inmiddels mag verwachten ondersteunt 50PlusRelatie de nieuwste veiligheidsrichtlijnen voor het tot stand brengen van de verbinding met de site. Alles wat je verstuurt, of het nu een berichtje met een foto is of alleen maar een zoekopdracht, alles wordt veilig versleuteld en is dus niet af te luisteren. Bovendien bevat de site uitsluitend handmatig gecontroleerde profielen en krijg je diverse hulpmiddelen tot je beschikking om veilig te daten. Je kunt bijvoorbeeld snel profielen die zich niet aan de regels houden blokkeren of melden ter controle.

Privacy

Het spreekt natuurlijk voor zich dat je op een datingsite nogal wat persoonlijke gegevens deel. Tenzij je jouw profiel helemaal leeg laat, maar dan maak je ook niet zoveel kans op leuke dates. Beter voeg je dus wel veel informatie over jezelf toe en kies je voor een datingsite zoals 50Plusrelatie.nl die daar op een heel bewuste manier mee omgaat. Hier zul je merken dat jouw gegevens alleen gebruikt worden om je aan een leuke partner te helpen en nergens anders voor. Dat wordt zo serieus genomen dat 50PlusRelatie als een van de weinige datingsites ervoor heeft gekozen zijn privacyrichtlijnen zelfs bij het College Bescherming Persoonsgegevens te deponeren. Een geruststellend idee.

Gebruiksgemak van 50PlusRelatie

Zoals de meeste datingsites die zich speciaal op oudere singles richten is ook 50PlusRelatie.nl heel gebruiksvriendelijk. Elke functie van de site is overzichtelijk ontworpen en doet precies wat je ervan mag verwachten. Zonder al teveel toeters en bellen ontwikkeld te hebben biedt 50PlusRelatie seniorendating die effectief is en een groot gebruiksgemak heeft.

Heeft 50PlusRelatie een dating app voor tablet of smartphone?

Op dit moment heeft datingsite 50Plusrelatie niet een eigen mobiele dating app beschikbaar voor zijn leden. Je kunt echter wel gewoon zonder problemen de datingsite gebruiken via de browser op je mobiele apparaat zoals je smartphone of tablet.

Wat kun je met een gratis profiel op 50PlusRelatie?

Als je alleen nog maar een gratis lid bent van 50PlusRelatie dan kun je deze leuke datingsite voor 50plussers alvast goed bekijken en uitproberen. Je kunt een eigen profiel aanmaken en aanpassen zo vaak je wilt, andere profielen op de site bekijken, evenals alle foto's die daarop zijn geplaatst. Ook kun je flirts versturen en profielen aan je favorieten toevoegen. Echt serieus en diepgaand contact zoeken, zoals via persoonlijke berichtjes, is alleen mogelijk met een betaald lidmaatschap.

De voordelen en functies van een betaald lidmaatschap

Wanneer je een betaald lidmaatschap neemt bij 50PlusRelatie krijg je de volgende voordelen en aanvullende functies tot je beschikking:

 • Berichten versturen.
 • Chatten op de site.
 • Bezoekers van jouw profiel bekijken.
 • Zien bij wie je favoriet bent.
 • Profielen bekijken die met je flirten.
 • Hoger in de zoekresultaten en op de fotomuur.
 • Meer zoekfilters kunnen gebruiken.
 • Alle reclame verbergen houden.


Prijzen van een betaald lidmaatschap

Wat zijn de prijzen waar je mee te maken krijgt wanneer je een betaald lidmaatschap neemt bij 50PlusRelatie? Die prijzen hebben we hieronder voor je samengevat:

 • Voor 1 maand betaald lid zijn kost € 14,99
 • Voor 3 maanden betaald lid zijn kost € 9,99 per maand (€ 29,97 in totaal)
 • Voor 6 maanden betaald lid zijn kost € 7,50 per maand (€ 45,- in totaal)

Zoals je ziet is deze datingsite heel voordelig en we raden je daarom aan om bij het afsluiten van een betaald abonnement meteen voor het lidmaatschap van zes maanden te kiezen voor de beste deal.

Je profiel bij 50PlusRelatie opheffen

Ben je uitgekeken op datingsite 50PlusRelatie of heb je wellicht al een geweldige relatie gevonden op deze site? Dan kun je jouw profiel heel eenvoudig weer verwijderen. Log in op de site en ga naar de instellingen van je profiel. Daar vind je onderaan de pagina een optie om je profiel te verwijderen. Ook handig: als je alleen het daten even wilt pauzeren kun je het profiel hier ook tijdelijk opschorten.

Heb je ervaring met 50PlusRelatie?

Velden met * zijn verplicht
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Dit doen wij om de website te laten functioneren en het gebruik van de website te analyseren. Door op ‘Akkoord’ te klikken of gebruik te maken van de website ga je akkoord met de plaatsing van de cookies. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina
Akkoord