Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

60Dating review

Ben je niet alleen een single van boven de 50, maar ook de 60 jaar inmiddels al gepasseerd? Dan kun je wellicht denken dat je minder kans maakt op een leuke date dan 50-plussers, maar niets is minder waar! Je kunt zelfs op een geheel eigen datingsite terecht om uitsluitend leuke leeftijdsgenoten te ontmoeten. Op 60Dating.com vind je namelijk heel veel Nederlandse (en Belgische) 60-plussers die op zoek zijn naar een leuke date en in de meeste gevallen ook een serieuze relatie. In deze review bespreken we alles wat voor jou van belang is als je overweegt lid te worden op deze leuke datingsite.

Probeer 60Dating gratis 60dating

Voordelen

 • Speciaal voor 60plussers
 • Overzichtelijke en aantrekkelijke vormgeving
 • Beschikbaar voor Nederlandse 60plussers
 • Snelle matching door de speeddate-functie
 • 1 op de 3 matches is succesvol

Nadelen

 • Alleen betalende leden kunnen van alle opties gebruik maken

Wat is 60Dating voor datingsite?

60dating.com is een heel uitgebreide datingsite voor 60-plussers. Het is wat ons betreft zelfs wel een van de meest complete datingsites in zijn soort. De site ziet er heel mooi uit en is overzichtelijk opgezet, zonder aan functionaliteit in te leveren. Als 60-plusser uit Nederland of België ben je er altijd welkom om op zoek te gaan naar een nieuwe partner. Dat doe je met een aantal verschillende hulpmiddelen, zoals het speeddaten, waarmee je lekker vlot de aan jou gekoppelde profielen kunt beoordelen. Heb je een match gevonden, dan kun je meteen berichtjes met elkaar uitwisselen. De site heeft volgens de statistieken een goede balans tussen mannelijke en vrouwelijke leden en een succespercentage van maar liefst 1 op 3. Dat betekent dat 1 op de 3 leden een date en/of relatie vindt.


De functies van 60Dating

Het daten op 60Dating.com gebeurt op basis van een aantal handige en effectieve hulpmiddelen, die we hieronder alvast kort voor je uit de doeken doen.

Eigen profiel

Alles begint natuurlijk met je eigen profiel. Dat kun je precies zo vormgeven en invullen als je zelf wilt. Dat begint met je inschrijving, maar je kunt ook op elk gewenst moment daarna weer zaken aanpassen. Zo blijft het altijd mogelijk om je foto's te wijzigen of nieuwe foto's erbij te plaatsen. Ook kun je nieuwe interesses en voorkeuren toevoegen als je verwacht daarmee hogere ogen te kunnen gooien. Mocht je niet zoveel resultaat hebben als je had gehoopt, dan is dit de plek om je eigen profiel bij te schaven tot je meer leuke matches opdoet.

Speeddate

Een belangrijke functie van 60Dating.com is de Speedate. Dat is een leuke en snelle manier om allemaal verschillende profielen te beoordelen. De site zoekt die voor je bij elkaar op basis van je eigen profiel, dus in theorie zou je met veel van deze leden een goede klik moeten hebben. Als dat inderdaad het geval is dan kun je dat duidelijk maken door op de knop met het duimpje te klikken. Als je de persoon in kwestie niet zo leuk vindt, dan klik je op het kruisje. Als de andere man of vrouw jouw profiel ook met een duimpje beloont heb je een match en volgt er vaak een kennismaking.

Matchprofiel

Ben je niet zo tevreden over het aantal passende matches dat je bij de Speeddate optie ziet staan? Dan kan het zijn dat je matchprofiel nog niet of onvolledig is ingevuld. Ga naar de instellingen van je profiel en klik op het tabblad Matchprofiel om te bekijken welke opties op dit moment zijn geselecteerd. Die velden en schuifbalken kun je naar wens ook meteen aanpassen, zodat je hopelijk snel profielen ziet die beter aansluiten bij je voorkeuren en interesses.

Matches

Als je een profiel leuk vindt dat jou ook wel ziet zitten, dan heb je zogezegd een match met elkaar. Als dat het geval is komt het profiel in kwestie erbij te staan op de pagina Matches. Zowel jij als de andere man of vrouw krijgen daar ook een aparte melding van. Dat kan een goede aanleiding zijn om elkaar ook met een leuk berichtje blij te maken.

Gesprekken

Verstuurde en ontvangen berichtjes worden verzameld op de pagina Gesprekken. Dat is jouw persoonlijke beveiligde inbox op 60Dating.com. Als je een nieuw berichtje ontvangt komt dat dus automatisch hierin terecht zodat je het kunt lezen en desgewenst ook meteen kunt beantwoorden. De conversaties worden per profiel gerangschikt zodat je altijd een goed overzicht houdt van je lopende gesprekken met andere leden.


Inschrijfproces van 60Dating.com

Hoe kun je zelf een account en een profiel aanmaken op 60Dating.com? Kies daartoe eerst je eigen geslacht en ook dat van de single 60plussers die je wilt leren kennen. Nu moet je eerst een gebruikersnaam kiezen. Dat kan je voornaam zijn, maar je mag ook iets volledig zelf verzonnen gebruiken. Kies nu je geboortedatum, vul je e-mailadres in en verzin ook meteen een veilig wachtwoord. De site vertelt het je wanneer het wachtwoord veilig genoeg is. Nu kun je het account aanmaken door op de knop Nu inschrijven te klikken.


Je profiel aanvullen

Ga nu eerst naar de inbox van het e-mailadres dat je hebt gebruikt om jezelf in te schrijven. Klik op de link in de e-mail die je van 60Dating.com hebt gekregen. Nu kom je als het goed is meteen ingelogd en al weer terug op de site. Dat betekent dat je meteen verder kunt met het aanvullen van je belangrijkste profielgegevens. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuke profielfoto plaatsen, je zoekwensen invullen en al je interesses toevoegen? Dat is een goed begin om alle leuke mannen of vrouwen naar je profiel te krijgen die jij wel leuk zou kunnen vinden. Besteed voor het juiste resultaat dus ook altijd voldoende tijd aan deze stap.


60Dating klantenservice

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je een probleem tegenkomt of gewoon niet zo goed snapt waar een bepaalde functie voor dient. Dan kun je contact opnemen met de 60Dating.com klantenservice. Hier vind je daar alle gegevens van.

Bedrijfsgegevens

Datingsite 60Dating is een website van het bedrijf Epic Internet B.V. dat in Utrecht is gevestigd.

Adresgegevens:
Winthontlaan 200
3526 KV Utrecht
Nederland

KvK-nummer: 64190102

Bereikbaarheid

Wanneer je hulp nodig hebt bij het gebruik van 60Dating.com of een probleem ondervindt, bijvoorbeeld met je profiel, het daten of een betaling, dan kun je op de volgende manieren de klantenservice bereiken:

 • Je kunt altijd een e-mail met je hulpvraag sturen naar info@60dating.com.

 • Er staat ook een contactformulier op de website waarmee je jouw vraag kunt versturen.

Het kan altijd een goed idee zijn om eerst op de heel complete pagina met veelgestelde vragen te kijken, want daar vind je al een groot aantal vragen waar andere leden al mee zaten en waar al een antwoord beschikbaar voor is.


60Dating.com betrouwbaarheid

Hoe zit het met de betrouwbaarheid van 60Dating, zoals bijvoorbeeld op het gebied van beveiliging en privacy?.

Veiligheid

Profielen op 60Dating.com worden zowel handmatig als geautomatiseerd gecontroleerd op echtheid en betrouwbaarheid. Dat betekent dat je weinig risico loopt om in aanraking te komen met mensen die malafide intenties hebben. Daarnaast wordt de site beschermd door een heel veilige HTTPS verbinding zodat niemand mee kan kijken met wat je aan het doen bent. Dat geeft natuurlijk een heel veilig gevoel.

Privacy

Op de site van 60Dating.com staat een privacyverklaring waarin je in duidelijke taal kunt lezen wat er met je gegevens wel en niet gebeurt. Het privacybeleid voldoet volledig aan de nieuwste privacywetgeving, zo wordt je persoonlijke informatie bijvoorbeeld nooit langer bewaard dan nodig is. Ook staat er heel duidelijk in vermeld op welke momenten 60Dating.com contact met je op zal nemen via e-mail. Je kunt bovendien voor een heel groot deel zelf bepalen welke informatie je over jezelf plaatst en of je foto's eventueel onherkenbaar wilt maken.


Gebruiksgemak van 60Dating

De meeste mensen die van 60Dating gebruik gaan maken zullen blij zijn met de nette en rustige uitstraling die de website heeft gekregen. De site komt heel compleet over met ook een goed doordacht ontwerp. Daardoor is het prettig om er langere tijd op actief te zien. Ook alle functies zitten op logische plaatsen en bieden de juiste hulpmiddelen om effectief te daten, ook als je digitaal wat minder vaardig bent.


Heeft 60Dating een dating app voor tablet of smartphone?

Helaas is er op het moment van schrijven nog geen dating app beschikbaar voor 60dating.com. Toch kun je ook op zowel smartphones en tablets prima gebruik maken van de site. Alles wat je via je laptop of desktop computer op de datingsite kunt doen is ook gewoon mogelijk wanneer je inlogt op je mobiele telefoon, tablet of iPad. Dat wordt er ook niets moeilijker of minder duidelijk van, want de site is echt volledig berekend op mobiel gebruik.


Wat kun je met een gratis profiel op 60Dating?

Een gratis profiel op 60Dating is een prima manier om de datingsite alvast goed te leren kennen. Je kunt dan namelijk niet alleen op zoek naar andere singles, maar ook al de nodige interesse peilen voor je eigen profiel. Het gratis profiel verloopt nooit en je kan er onbeperkt profielen mee zoeken en beperkt bekijken. Je kunt zelfs de speeddate functie gebruiken en zien wie jou heeft geliket.


De voordelen en functies van een betaald lidmaatschap

Naast alle gratis mogelijkheden bevat 60Dating ook een aantal handige betaalde functies:

 • Alle ontvangen berichten lezen.

 • Zelf berichten versturen.
 • Onbeperkt profielen bekijken.
 • Zonder limieten foto's bekijken.


Deze aanvullende functies zijn eigenlijk onmisbaar wanneer je echt serieus wilt gaan daten met andere leden.


Prijzen van een betaald lidmaatschap

Wil je wel een betaald lidmaatschap proberen van 60Dating? Dan kun je kiezen voor een van de volgende opties:

 • Betaald lid zijn voor 1 maand kost € 29,95
 • Betaald lid zijn voor 3 maanden kost € 19,95 per maand (€ 59,85 in totaal)
 • Betaald lid zijn voor 6 maanden kost € 14,95 per maand (€ 89,70 in totaal)


Er zijn diverse manieren om veilig te betalen, waaronder het altijd betrouwbare iDeal, diverse creditcards, een Paypal account of (voor Belgische leden) met Bancontact.


Je account bij 60Dating verwijderen

Wil je niet langer gebruik maken van je profiel bij 60dating en ook meteen je hele account verwijderen? Log dan in op de site en ga dan naar de instellingen van je profiel. Dat is een pagina met een aantal opties, waar je onderaan als het goed de optie Account verwijderen ziet staan. Klik op deze knop en laat na het invullen van een reden (en eventueel een verbetersuggestie) je profiel definitief verwijderen door op de knop Doorgaan te drukken.

Heb je ervaring met 60Dating?

Velden met * zijn verplicht

Reviews over 60Dating

Tevreden

Freddy op 10-10-2023 11:37

Kort maar prima

aanbod is zeer groot

lea op 30-09-2023 14:42

Het was de eerste keer dat ik op 60datind site was.
Uitleg betaling is correct.
De manier waar ge alles ziet hoe het moet is goed uitgelegd.
Het kan niet beter want ik heb is een probleem gehad en heb vlug een bevestiging gehad waarvoor dank.

Bea op 05-12-2021 19:15

Hoe kom ik op jullie site ik heb vorige maand voor 6 maanden betaald maar kan er met geen mogelijkheid opkomen

Wij gebruiken cookies We kunnen deze plaatsen voor analyse van onze bezoekersgegevens, om onze website te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud te tonen en om u een geweldige website-ervaring te bieden. Voor meer informatie over de cookies die we gebruiken opent u de instellingen. Bekijk onze cookiepagina
Accepteer alles
Weigeren