Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Parship Review

Ben jij de vijftig gepasseerd en ben jij op zoek naar een serieuze en langdurige relatie? Dan is Parship dé datingsite voor jou! Het zeer succesvolle en wetenschappelijk onderbouwde matchsysteem heeft zich al vele malen bewezen. Parship scoort bovendien buitengewoon goed voor wat betreft gebruiksvriendelijkheid, functionaliteit en klantenservice.

Parship bestaat al sinds 2000 en heeft zich eerst vooral op hoger opgeleiden gericht. Vanaf 2015 is Parship zich meer gaan richten op een breder publiek en zijn alle leeftijden welkom op de datingsite om een nieuwe partner te vinden. Door de gebruiksvriendelijkheid, uitmuntende ervaringen en professionele matching is Parship één van de allerbeste datingsites van Nederland!

Probeer Parship gratis 

Voordelen:

 • Man/vrouw-verhouding in balans
 • Matches zoeken met behulp van persoonlijkheidstest
 • Rustige uitstraling en overzichtelijk design
 • Aantrekkelijke ijsbrekers (standaardzinnen)
 • Zeer hoge succesratio

Nadeel:

 • Kostbaar

Waarom zou je voor Parship kiezen?

 •  Man/vrouw-verhouding in balans
 •  Persoonlijkheidstest voor betere matches
 •  Mogelijkheid om gratis te proberen

Wat vind je in deze review?


Gratis inschrijven

Gratis inschrijven is mogelijk op de website van Parship. Bij een gratis inschrijving krijg je dan een proefaccount, waarmee je de sfeer van de datingsite kunt proeven. Je kunt dan (beperkt) uiteenlopende functies van de website gebruiken. Dit maakt het mogelijk een goede overweging te maken of je het de moeite waard vindt om een betaald abonnement bij Parship te nemen.

Met een gratis account kun je:

 • Bladeren door je eigen partnervoorstellen
 • Profielen van voorgestelde partners bekijken
 • Beperkt contact leggen met andere leden
 • Je eigen profiel verder uitbreiden en inzien
 • Resultaten van je persoonlijkheidstest bekijken
 • De zoekinstellingen aanpassen
 • De Parship datingapp gebruiken

Chatbox / Mailbox

Bij Parship kun je een uitgebreide, overzichtelijke berichtenmodule gebruiken. Die module lijkt veel op de inmiddels bekende chatapps voor een smartphone, zoals Whatsapp.

Uitgebreid zoeken / interessetest

Met behulp van de uitgebreide persoonlijkheidstest stel je je persoonlijke profiel op, waarbij dan automatisch passende matches worden gezocht.

Foto’s

Parship heeft een fotomodule, die heel gebruiksvriendelijk is en die voldoende ruimte biedt voor meerdere foto’s. De foto die jou het meest aanspreekt kun je eenvoudig instellen als profielfoto. Alle foto’s, die jij op de website plaatst, worden door Parship gecontroleerd voordat die zichtbaar zijn op jouw profiel. Foto’s van andere leden zijn in eerste instantie nog wazig. Als je op een gegeven moment contact met elkaar opbouwt, dan kun je elkaar vragen om foto's te delen.

Video Date

Video Date is een vrij nieuwe functie van Parship, waarmee je de gelegenheid hebt te videochatten met je eigen matches. Met het chatvenster kun je een uitnodiging sturen, die een ontvanger al dan niet kan accepteren. In onderstaande video kun je zien hoe dat precies werkt:

Inschrijving

Inschrijven bij Parship doe je op een laagdrempelige en leuke manier. Nadat je een e-mailadres en wachtwoord hebt ingevoerd, leidt de website je naar een wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst, die het "Parship-Principe" wordt genoemd. Die vragenlijst neemt circa 20 minuten in beslag en zorgt ervoor dat het matchingsysteem van Parship gerichte partnervoorstellen aanbiedt. De datingsite geeft vervolgens zelf aan om eerlijk en spontaan te antwoorden, omdat in de gestelde vragen geen onderscheid wordt gemaakt tussen goede en foute antwoorden.

Het eerste deel van de vragenlijst bestaat uit een aantal uiteenlopende vragen. Er worden bijvoorbeeld vragen gesteld over de omgeving, waar je het liefst zou willen wonen en de specifieke redenen, waarom jij een nieuwe relatie zoekt. Soms zijn de vragen persoonlijk, op een ander moment algemeen van aard.


Karakter en persoonlijkheid

Deel twee van de vragenlijst richt zich meer specifiek op jouw persoonlijke eigenschappen en karakter. Er wordt onder meer gevraagd om jezelf in 5 begrippen te beschrijven, wat jij belangrijk vindt in een relatie, wat je persoonlijke interesses zijn en of je bijvoorbeeld rookt of drinkt.

In deel drie van het "Parship-Principe" word je gevraagd om spontaan een afbeelding te kiezen, die jou het meest aanspreekt. Hierbij raden we je aan om gewoon je gevoel te volgen. De afbeeldingen zijn heel verschillend en abstract van aard.

Hierna komen je gewoonten en standpunten in het dagelijks leven aan bod. Bij dit onderdeel wordt bijvoorbeeld gevraagd welk soort huis jou aanspreekt en welke kleding je het liefst draagt. Ook worden allerlei situaties geschetst, waarbij je op een reactie kunt klikken, die het best bij jouw persoonlijkheid past.

Aan het eind worden nog een paar vragen gesteld, waarmee je Parship helpt een optimale keuze aan passende matches aan jou voor te leggen.

Persoonlijkheidsprofiel

Het persoonlijkheidsprofiel, dat Parship van jou heeft opgesteld, kun je bekijken nadat je aanmelding is afgerond. Door in je eigen profiel op ‘Testresultaten’ te klikken, kun je jouw persoonlijke resultaten zien. Op die wijze kun je zien hoe Parship werkt en op welke factoren jouw matches en partnervoorstellen precies zijn gebaseerd.


Datingapp

De datingapp van Parship is een perfecte aanvulling op de datingsite. Met de datingapp kun je heel eenvoudig zoekopdrachten plaatsen en tevens door het ledenbestand van Parship bladeren. De app is feitelijk een beknopte versie van de website, waarmee je alle webfuncties kunt gebruiken.

Doelgroep

Parship richt zich hoofdzakelijk op singles, die op zoek zijn naar een langdurige, serieuze relatie. Het grootste deel van de leden is ouder dan 30 jaar, maar er zijn ook jongere gebruikers op de datingsite te vinden. Parship richt zich op een breed, algemeen publiek. Iedereen is welkom op Parship in de zoektocht naar nieuwe liefdes.

Man/vrouw-verhouding

Parship zegt dat 52% van de leden op de datingsite vrouw is, tegenover 48% man. Op de website staan dus iets meer vrouwen dan mannen geregistreerd. Mannen zijn op de meeste datingsites gewoonlijk in de meerderheid! Parship verklaart dit door aan te geven dat gebruikers worden aangetrokken, die een serieuze relatie zoeken.

Succesratio

Parship geeft aan een succesratio te hebben van 38%. Dat betekent dat 38 op de 100 gebruikers, die zich op deze datingsite hebben aangemeld, daadwerkelijk een partner vindt via deze website. Het percentage laat duidelijk zien dat de matchingformule van Parship uitstekend werkt en ervoor zorgt dat gebruikers een serieuze relatie vinden op dit datingplatform.


Veiligheid

Misschien heb je twijfels over de veiligheid van deze website. We geven je daarom een aantal factoren, waaraan je kunt afleiden dat je met een gedegen, betrouwbare partij te maken hebt. Parship geeft aan dat veiligheid en anonimiteit altijd hoog in het vaandel staan.

SSL/HTTPS

De website van Parship is beveiligd met een SSL-certificaat. Dat houdt in dat je zeker weet dat je met een betrouwbare verbinding op de datingsite kunt werken. Je kunt dit bijvoorbeeld zien aan het slotje in de adresbalk en ook dat er https:// in plaats van http:// voor de link in de adresbalk wordt weergegeven.

Controle van profielen

Parship ziet er strikt op toe dat nepprofielen, fraudeurs en oplichters geen kans krijgen. Iedere gebruiker, die zich op de website aanmeldt, wordt handmatig gescreend op uiteenlopende factoren. De kans dat je een nepprofiel tegenkomt is altijd nog aanwezig, maar Parship beperkt de risico’s flink. Gebruikers die de huisregels van de datingsite overtreden, worden voor altijd van de website verwijderd.

Privacyinstellingen

Nadat je inschrijving op Parship is afgerond, staan je privacyinstellingen standaard streng afgesteld. Daardoor deel je niet meer informatie met andere leden, dan voor jou wenselijk is. Je kunt echter wel zelf bepalen of je wilt dat andere leden informatie op jouw profiel kunnen zien. Jouw geüploade foto’s worden nooit zomaar met iedereen gedeeld. Daarmee waarborgt Parship altijd jouw privacy.

Keurmerk Veilig Daten

Parship heeft zich aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten. De datingsite voldoet daarmee aan de strenge eisen, die worden gesteld aan datingsites, die hierbij zijn aangesloten. Websites die aan deze strenge eisen voldoen, onderscheiden zich bijvoorbeeld door sterke beveiliging, goede klantenservice en transparantie aangaande prijzen en abonnementen. Inschrijven bij Parship kun je te allen tijde met een gerust hart doen.

 

Thuiswinkel Waarborg

Daarnaast geeft het certificaat Thuiswinkel Waarborg aan dat Parship een betrouwbare datingsite biedt. Ook dit waarborg heeft diverse strenge eisen, waaraan een website moet voldoen, zoals de 5 zekerheden, die Thuiswinkel Waarborg van een website verlangt.

Bekendheid

Parship is één van de bekendste datingsites van Nederland. Doordat Parship ook één van de grootste datingsites is, wordt de website vaak genoemd in televisieprogramma’s. De website is daarnaast bekend geworden door commercials op social media en televisie alsmede de billboards.

Ook buiten Nederland is deze datingsite flink populair. Parship is bijvoorbeeld ook actief in Denemarken, Spanje, Mexico en Zweden. Ook de Duitse variant is erg populair en is bij onze oosterburen de grootste datingsite.


Parship Klantenservice

Zoals we al aangaven is Parship aangesloten bij Keurmerk Veilig Daten en Thuiswinkel Waarborg, waardoor je verzekerd bent van goede klantenservice, die via e-mail (contactformulier), post of telefonisch bereikbaar is. Alles wordt transparant gecommuniceerd via de website. Bij vragen krijg je gewoonlijk binnen 24 uur antwoord. Parship beschikt helaas (nog) niet over een chatmodule, waarin je vragen kunt stellen.

Adres:
PE Digital NL/BE
Barbara Strozzilaan 201
1083 HN Amsterdam
KVK: 30191262
Telefoonnummer: 020-2402520

E-mail: support@parship.nl

 

Adviezen en tips

Zodra je online gaat daten, is het prettig om hulp te krijgen als je daar behoefte aan hebt. Zowel assistentie via de website (datingcoach of artikelen) als tips om de datingsite optimaal te gebruiken. Parship geeft helaas niet veel advies, maar in het systeem bestaat wel een optie om een rondleiding te krijgen om daarmee een aantal (basis)functies te leren gebruiken. Onder het kopje “Onze tips” kun je tot drie dagen na je inschrijving tips en adviezen vinden om het gebruik van de datingsite te vereenvoudigen.


Kosten

Je kunt Parship geheel kosteloos proberen. Je kunt gratis inschrijven en gratis een profiel aanmaken. Op deze manier kun je snel zien of de website bij jou past. Let op: voor het versturen van berichten is een betaald abonnement nodig! Parship is over het algemeen duurder dan andere datingsites. Het goedkoopste abonnement kost € 22,90 per maand. Het voordeel is echter dat er een zogeheten “contactgarantie” wordt gegeven. Dat houdt in dat je binnen de betaalde periode gegarandeerd met andere leden in contact komt. Mocht dat desondanks niet het geval zijn, dan krijg je je geld terug.

De prijzen van de abonnementen vind je op de ‘kosten’-pagina.

Parship opzeggen

Je bent vrij om op ieder gewenst moment je lidmaatschap op te zeggen. Welke opzegtermijn je hebt en hoe de opzegging in zijn werk gaat, lees je op de pagina ‘Opzeggen’.


Voordelen:

 • Man/vrouw-verhouding is in balans
 • Matches worden gezocht met behulp van een persoonlijkheidstest
 • Optie voor gratis proberen

Nadelen:

 • Voordelig bij een betaald lidmaatschap voor langere tijd

Heb je ervaring met Parship?

Velden met * zijn verplicht
Wij gebruiken cookies We kunnen deze plaatsen voor analyse van onze bezoekersgegevens, om onze website te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud te tonen en om u een geweldige website-ervaring te bieden. Voor meer informatie over de cookies die we gebruiken opent u de instellingen. Bekijk onze cookiepagina
Accepteer alles
Weigeren