Seniorengeluk review

Datingsite Seniorengeluk is een Nederlandse datingsite die is bedoeld voor alle single senioren die ons land tegenwoordig rijk is. Steeds meer ouderen besluiten na een partner die is overleden opnieuw het geluk te zoeken, maar ook scheidingen op hoge leeftijd komen steeds vaker voor. Wat je eigen situatie ook is, wanneer je op latere leeftijd een lieve en betrouwbare partner wilt vinden kun je daar altijd voor terecht bij Seniorengeluk. In deze review bespreken we alle verschillende kanten van deze datingsite voor oudere vrijgezellen.>

Seniorengeluk

Voordelen

 • Duurzame relatie op latere leeftijd
 • Heel overzichtelijk ontwerp
 • Ook heel geschikt voor 60-plus singles
 • Meteen chatten via de site

Nadelen

 • Vindbaar op partnersites

Wat is is Seniorengeluk voor datingsite?

Seniorengeluk is een datingsite die zich niet alleen richt op vijftigplussers maar op alle single senioren die op zoek zijn naar een serieuze en duurzame relatie. Daardoor is de site ook enorm geschikt voor vrijgezelle mannen en vrouwen die inmiddels de 60 of 70 jaar al zijn gepasseerd. De datingsite beschikt over een groot aantal makkelijk te bedienen functies waar veel senioren profijt van zullen hebben. Het is wel de bedoeling dat je op deze site serieus op zoek gaat naar een nieuwe partner. Er wordt daarom ook een uitgebreide profielcontrole uitgevoerd om ervoor te zorgen dat alle profielen echt en betrouwbaar zijn.

De functies van Seniorengeluk

Wat kun je allemaal doen met een account op Seniorengeluk? Je lees het hier!

Eigen profiel aanmaken en beheren

Je eigen profiel is je visitekaartje richting andere senioren op zoek naar een relatie. Bij de instellingen van je eigen profiel kun je jouw foto's beheren en nieuwe toevoegen. Ook is het doorlopend mogelijk je profiel aan te passen zodat dit altijd eruit ziet als jij wilt. Je kunt dus zo vaak als je wenst je profieltekst verfijnen, voorkeuren en zoekwensen instellen en nog veel meer. Zo blijft je profiel altijd interessant en up-to-date.

Zoeken

Met de optie Zoeken kun je alle profielen ontdekken waar je maar interesse in zou kunnen hebben. Dat kan bijvoorbeeld door snel te zoeken met eenvoudige zoektermen, maar je kunt ook heel uitgebreid allerlei interesses en voorkeuren aangeven. Dat is maar net waar je op dat moment tijd voor hebt en waar je de beste resultaten mee verwacht te krijgen. Ook is het mogelijk om te zoeken op een bepaald trefwoord wanneer je betalend lid bent, zodat je heel eenvoudig profielen kunt selecteren van singles die bijvoorbeeld ook van een bepaalde hobby houden.

Fotozapper

De FotoZapper is een leuke manier om andere profielen te ontdekken waar je anders wellicht niet zo snel contact mee zou krijgen. Je krijgt hier stuk voor stuk diverse profielen te zien die je meteen moet beoordelen. Het enige wat je van die single te weten komt is de leeftijd, de naam, de locatie en dus zoals gezegd de foto. Je kunt een keus maken uit Ja, Nee of Misschien. Als je Ja kiest en de andere persoon ziet jou ook wel zitten dan kun je via de site met elkaar chatten. Dan heb je namelijk een zogendaamde match. Bij een Nee krijg je die single niet meer te zien en als je kiest voor Misschien kun je op een later moment hetzelfde profiel nogmaals voorgeschoteld krijgen.

Flirten

Je kunt met andere oudere singles op Seniorengeluk.nl flirten door het versturen van een knipoog. Het is een handige en snelle optie om je interesse in iemand kenbaar te maken. Flirten is weliswaar een redelijk vrijblijvende manier om contact te leggen, maar het kan wel net het zetje geven dat iemand anders nodig heeft om met je te gaan chatten. Als een ander lid met je heeft geflirt krijg je daar uiteraard even netjes een melding van.

Berichten uitwisselen

Als je iemand leuk vindt hoef je heus niet te wachten tot je elkaar allebei hebt geliket in de FotoZapper, want je kunt ook gewoon meteen een berichtje sturen. Dat kan via het profiel van de single die je interessant vindt en die persoon krijgt dan ook altijd een melding dat je contact hebt opgenomen. Mocht je een reactie krijgen (wat we natuurlijk wel voor je hopen!) dan komt ook die weer in je Berichten terecht.

Chatten

Een fijne manier om iemand te leren kennen is met de chat op de site. Dat is een hele directe manier om met elkaar te communiceren die toch nog heel veilig en vertrouwd is aangezien je er nog geen privégegevens voor hoeft uit te wisselen. Het is natuurlijk wel nodig dat je tegelijkertijd op de site aanwezig bent om live te kunnen chatten, zo niet dan kun je beter een persoonlijk berichtje sturen.

Inschrijfproces van Seniorengeluk

Zelf meedoen op Seniorengeluk is niet moeilijk en het kan ook al heel snel. Klik simpelweg op de knop Inschrijven om stap voor stap door dit proces te lopen. Dit is zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk gemaakt, zodat je - ook als je een beetje een digibeet bent - er geen enkele moeite mee zult hebben. Je voert achtereenvolgens een gebruikersnaam, een wachtwoord en je e-mailadres in. Kies dan welke berichten je van de site wilt ontvangen, wat je eigen geslacht is en of je mannen of vrouwen wilt leren kennen. Selecteer je leeftijd, postuur en woonplaats en upload ook alvast een leuke profielfoto, dan kun je meteen goed van start met je nieuwe profiel.

Je profiel aanvullen

Nu je een eigen profiel hebt aangemaakt kun je dat meteen verder aanvullen en het is slim om dat direct te doen. Je kunt hier bijvoorbeeld aangeven of je kinderen hebt en wat je opleidingsniveau is. Dat is voor andere leden meteen heel nuttige informatie om op je profiel te kunnen zien. De rest van de gegevens die je in kunt vullen zie je wanneer je op je eigen profielfoto klikt en in het menuutje dat verschijnt als je op de knop Profiel klikt. In diverse tabbladen kun je nu heel uitgebreid informatie toevoegen over wie je bent, wat je leuk vindt in het leven en wat voor vrijgezel je wel zou willen leren kennen via Seniorengeluk.nl.

Seniorengeluk klantenservice

Hoe kun je Seniorengeluk bereiken en waar is het bedrijf gevestigd dat deze datingsite heeft opgezet? Je leest het hier.

Bedrijfsgegevens

Seniorengeluk is een datingsite die ontwikkeld en beheerd wordt door Amazing Bits B.V.

Adresgegevens:
Kerkenbos 1057c
6546 BB Nijmegen
Nederland

Kvk-nummer: 09170750

Bereikbaarheid

De beste manier om Seniorengeluk te benaderen is door het contactformulier op de website te gebruiken. Daar voer je als eerste je naam in en optioneel ook je gebruikersnaam. Vermeld vervolgens je e-mailadres zodat je via die weg een antwoord kunt ontvangen. Het beste maak je het de klantenservice meteen wat makkelijker door een onderwerp uit de lijst te kiezen. Typ daarna je bericht en verzend het door op de knop Versturen te klikken.

Seniorengeluk betrouwbaarheid

Het is natuurlijk belangrijk dat een datingsite veilig en betrouwbaar is. Hier lees je dus alles over de veiligheid en privacy van Seniorengeluk.nl.

Veiligheid

Alle communicatie met de datingsite vindt plaats via een goed beveiligde verbinding van je browser. Er kan dus niemand meekijken met de berichtjes die je verstuurt en dat is natuurlijk een hele geruststelling. Ook heel fijn is de actieve profielcontrole die erop toeziet dat er geen malafide profielen worden aangemaakt. Dat maakt de kans heel klein dat de singles die je hier leert kennen geen goede bedoelingen met je hebben (maar blijf ook zelf altijd kritisch natuurlijk!).

Privacy

Met het oog op je privacy is het alvast goed om te weten dat het profiel zoals je dat op Seniorengeluk plaatst standaard ook te vinden is op de zogenaamde partnersites van deze datingsite. Dat gaat om aanverwante sites die binnen hetzelfde datingnetwerk vallen (het SafeDating Netwerk) waar ook Seniorengeluk toe behoort. Dat kan je meer reacties opleveren en kan op zich dus heel positief uitpakken, maar heb je het liever niet dan kun je het ook gewoon uitschakelen in je profielinstellingen.

Gebruiksgemak van Seniorengeluk

Het is voor senioren vaak belangrijk dat een website een groot gebruiksgemak heeft en we kunnen wel stellen dat dit bij Seniorengeluk erg goed voor elkaar is. De site is heel overzichtelijk opgezet en je kunt elke functie die je wilt gebruiken dankzij het heldere menu snel vinden. Dat begint al bij het inschrijfproces, want dat is dankzij de afzonderlijke kleine stappen heel eenvoudig te doorlopen.

Heeft Seniorengeluk een dating app voor tablet of smartphone?

Er is van Seniorengeluk geen losse dating app beschikbaar. Maar voor eenvoudig gebruik van de site op een smartphone of een tablet is dat ook niet nodig, want die is ook gewoon mobiel beschikbaar met behoud van alle functionaliteiten. Ook dan profiteer je van het overzichtelijke en duidelijke ontwerp van deze datingsite, wat het voor senioren een van de beste keuzes maakt om te daten via een mobiel apparaat.

Wat kun je met een gratis profiel op Seniorengeluk?

Met een gratis profiel op Seniorengeluk kun je de site alvast heel goed uitproberen. Je kunt namelijk niet alleen je eigen profiel online plaatsen en precies zo vormgeven als je wilt, het is ook mogelijk om direct andere profielen te zoeken en te bekijken. Ook knipogen om te flirten is al mogelijk met een gratis profiel, evenals het uitproberen van de FotoZapper. Vergeet dan niet om zelf eerst een foto te plaatsen, want alleen dan zal jouw profiel ook aan andere leden worden getoond.

De voordelen en functies van een betaald lidmaatschap

Hoe leuk het ook al kan zijn om je gratis profiel op Seniorengeluk te gebruiken, de echt interessante functies komen pas beschikbaar nadat je een betaald lidmaatschap hebt aangeschaft. Dan kun je namelijk ook:

 • Aanvullende foto's op een profiel bekijken.
 • De FotoZapper zonder beperkingen gebruiken.
 • Al je FotoZapper matches bekijken.
 • Uitgebreid zoeken (ook op trefwoorden).
 • Persoonlijke berichten lezen.
 • Persoonlijke berichten versturen.

Prijzen van een betaald lidmaatschap

Bovenstaande functies zijn enorm handig en maken een betaald lidmaatschap de investering zeker waard als je serieus op zoek bent naar een relatie. Je kunt kiezen voor een abonnement met verschillende looptijden. Hoe langer het lidmaatschap, hoe voordeliger het per maand is:

 • Een VIP-abonnement van 1 maand kost € 24,99
 • Een VIP-abonnement van 2 maanden kost € 19,99
 • Een VIP-abonnement van 4 maanden kost € 14,99


Het betalen van je abonnement kan op veel verschillende manieren. Een heel veilige en betrouwbare betaaloptie is iDeal, maar ook diverse creditcards zijn te gebruiken en je kunt zelfs een handmatige overschrijving doen.

Je profiel bij Seniorengeluk verwijderen

Voor je overgaat tot het verwijderen van je profiel bij Seniorengeluk.nl is het goed om te weten dat je een profiel ook kunt pauzeren. Het wordt dan verborgen zodat je niet gevonden of benaderd kunt worden door andere leden. Je profiel blijft echter wel gewoon behouden.

Wil je echt alles van de site laten verwijderen? Log dan in op je profiel, klik rechtsboven in het scherm op het icoontje van je profiel en klik in het menu dat verschijnt op de knop Account. Nu kun je in het tabblad Uitschrijven de stappen doorlopen.

Goed om te weten: een eventueel betaald lidmaatschap wordt automatisch stopgezet dus je blijft nooit ongemerkt betalen.

Heb je ervaring met Seniorengeluk?

Velden met * zijn verplicht
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Dit doen wij om de website te laten functioneren en het gebruik van de website te analyseren. Door op ‘Akkoord’ te klikken of gebruik te maken van de website ga je akkoord met de plaatsing van de cookies. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina
Akkoord