VijftigPlusDating review

Ben je een Nederlandse of Belgische vijftigplusser en wil je graag serieus op zoek naar een nieuwe partner in een veilige omgeving en met veel verschillende opties? Dan kun je daarvoor terecht bij datingsite VijftigPlusDating. Hier vind je duizenden profielen van vijftigers die net als jij graag hun ideale match vinden om op latere leeftijd een duurzame relatie mee op te bouwen. Of je nu dus gescheiden bent, veel te vroeg alleen bent komen te staan of simpelweg nog nooit een vaste relatie hebt gehad maakt niet uit, op VijftigPlusDating.nl ben je altijd welkom!

Probeer VijftigPlusDating gratis

VijftigPlusDating

Voordelen

 • Uitgebreide zoekmachine beschikbaar
 • Snel matchen via speeddate functie
 • Rustig design voor optimaal overzicht
 • Leuke ijsbrekers (standaard zinnen)
 • Zeer hoge succesratio

Nadelen

 • Geen app beschikbaar

Wat vind je in dit artikel?

VijftigPlusDating

Wat is VijftigPlusDating voor datingsite?

VijftigPlusDating is een overzichtelijke maar wel uitgebreide datingsite voor Nederlandse en Belgische vijftigplussers die op zoek zijn naar een nieuwe relatie. Je krijgt diverse hulpmiddelen tot je beschikking om op zoek te gaan naar je ideale partner, zoals een gratis datingprofiel en de heel handige speeddate functie waarmee je heel snel passende matches op kunt doen. Ook kun je natuurlijk via persoonlijke berichtjes contact zoeken met andere leden, bijvoorbeeld met singles die je via de uitgebreide zoekmachine hebt gevonden.


De functies van VijftigPlusDating.nl

Wanneer je gratis of betaald lid wordt van VijftigPlusDating.nl kun je gebruik maken van enkele heel handige functies om mee te daten.

Profiel

Je eigen datingprofiel is natuurlijk heel belangrijk want hiermee laat je optimaal zien wie je bent en waar je naar op zoek bent. Je kunt daarom een groot aantal foto's uploaden en zelf bepalen of die openbaar zichtbaar moeten zijn of eerst verborgen moeten blijven. Ook kun je kiezen uit tal van interesses zoals hobby's en sporten om te laten zien waar je allemaal van houdt en wat je belangrijk vindt in het leven.

Zoekmachine

Via de zoekmachine kun je heel makkelijk en snel, of juist heel gedetailleerd naar andere single vijftigplussers op zoek. Als je zoekt op alleen leeftijd, geslacht en provincie krijg je veel resultaten waar je zelf in kunt bladeren. Als je dat wat te overweldigend vindt kun je ook uitgebreid zoeken, met allerlei aanvullende criteria zoals bijvoorbeeld je favoriete bezigheden. Dat levert vaak wat meer doelgerichte resultaten op en is wat ons betreft dus wel een aanrader.

Speeddate

Met de Speeddate functie kun je heel snel en op een heel leuke manier andere profielen beoordelen. Je hoeft alleen maar voor elk profiel aan te geven of je die persoon wel of niet interessant vindt. Het gaat telkens om profielen die volgens VijftigPlusDating om een of meerdere redenen goed bij je zouden kunnen passen. Je kunt voor het vinden van de beste matches in je eigen profielinstellingen een matchprofiel opstellen. Besteed ook daar dus even de nodige aandacht aan.

Speed Dating

Matches

Als je iemand tijdens het speeddaten een positief oordeel hebt gegeven en diezelfde persoon dat ook bij jou heeft gedaan dan levert je dat een match op. Op de pagina matches vind je alle matches terug die je op die manier inmiddels op hebt gedaan. Dat maakt het eenvoudig om de profielen te vinden die je het beste kunt benaderen. Maar natuurlijk is er een grote kans dat de ander al contact met jou op heeft opgenomen.

Gesprekken

Hier vind je alle conversaties terug die je bent begonnen met andere leden. Je kunt meteen een bepaald gesprek openen om de nieuwste berichtjes te lezen of een antwoordje te sturen. Daarbij kun je ook meteen een leuke foto meesturen en het is dus een erg fijne manier om elkaar beter te leren kennen. Overigens worden ook alle verstuurde berichten bewaard zodat je altijd kunt zien wat je aan anderen hebt gestuurd.


Inschrijfproces van VijftigPlusDating

Inschrijven op VijftigPlusDating is heel eenvoudig en het hoeft dus ook maar enkele minuten in beslag te nemen. Je geeft eerst aan of je een man of vrouw bent en naar welke singles je op zoek bent. Ook moet je in deze stap alvast een leuke gebruikersnaam kiezen. Vervolgens selecteer je je geboortedatum en vul je een geldig e-mailadres en een zelf gekozen wachtwoord in. Als je gegevens in orde worden bevonden kun je doorgaan door op de knop Nu inschrijven te klikken. Er wordt nu meteen een activatiemail gestuurd naar het adres dat je hebt ingevuld. Ga dus eerst naar je inbox en klik op de e-mail die je van VijftigPlusDating hebt gekregen.

Je profiel aanvullen

Inmiddels ben je ingelogd op je eigen profiel op VijftigPlusDating. Dat betekent dat je nu kunt beginnen met daten, maar beter voeg je alvast wat leuke informatie aan je profiel toe. Het is aan te raden minimaal 1 profielfoto te plaatsen zodat andere leden kunnen zien hoe je er ongeveer uit ziet. Voeg ook altijd een leuke omschrijving over jezelf in. Die hoeft niet enorm lang te zijn, maar zorg vooral dat de lezer je alvast een beetje leert kennen. Ook voeg je het beste alvast een aantal van je interesses in, zodat mensen die daar ook van houden je eerder zullen benaderen.


VijftigPlusDating klantenservice

Mocht je moeite hebben met het gebruiken van VijftigPlusDating of vragen hebben over je profiel of bijvoorbeeld een betaling, dan kun je makkelijk contact opnemen met de klantenservice. Hier lees je hoe je dat doet.

Bedrijfsgegevens

Achter datingsite VijftigPlusDating steekt het bedrijf Epic Internet B.V. uit Utrecht. Daarvan vind je hier de gegevens.

Adresgegevens:
Winthontlaan 200
3526 KV Utrecht
Nederland

KvK-nummer: 64190102

Bereikbaarheid

De klantenservice van VijftigPlusdating.nl is op een aantal manieren makkelijk en snel te bereiken:

 • Stuur bijvoorbeeld je vraag als e-mail naar het adres info@vijftigplusdating.nl.

 • Ook het contactformulier op de site is een prima manier om de klantenservice te bereiken.

Naast deze contactopties kan het ook interessant zijn om bij alle veelgestelde vragen te kijken. Daar wordt voor veel onderwerpen alvast uitgebreid besproken hoe het werkt.


VijftigPlusDating betrouwbaarheid

Hier lees je alles wat te maken heeft met de betrouwbaarheid van VijftigPlusDating, zoals de veiligheid van de site en de privacy van de leden.

Veiligheid

Veiligheid is natuurlijk een belangrijk aspect van een datingsite. Dat is met name zo wanneer je boven de 50 bent, aangezien je dan in de doelgroep zit die het vaakst benaderd wordt door datingfraudeurs en andere kwaadwillenden. Daarom is het prettig dat VijftigPlusDating alle profielen op de site handmatig controleert. Daarnaast wordt er een gevalideerd SSL-certificaat gebruikt waardoor alle communicatie met de site, zoals de privéberichten die je verstuurt, optimaal beveiligd is.

Privacy

Wanneer je het belangrijk vindt dat je persoonlijke gegevens niet zomaar op straat komen te leggen dan zit je goed bij VijftigPlusDating, want deze datingsite hecht veel belang aan de privacy van de leden. Ten eerste bepaal je zelf welke informatie je met bezoekers van je profiel wilt delen en dat kan dus ook heel beknopt zijn. Je kunt foto's op je profiel bijvoorbeeld eerst onherkenbaar maken zodat alleen mensen die jij zelf ook echt interessant vindt weten hoe je eruit ziet.

Gebruiksgemak van VijftigPlusDating

Het eerste dat opvalt aan VijftigPlusDating is het heel volwassen ontwerp dat de site hanteert. De pagina's hebben een rustige opbouw en een fraaie kleurencombinatie. De menu's zijn makkelijk te vinden en je navigeert er effectief mee over de site. Ook alle functies zijn degelijk en intuïtief ontworpen zodat je echt geen moeite zult hebben met het zoeken, matchen en uitwisselen van berichten.


Heeft VijftigPlusDating een dating app voor tablet of smartphone?

Er is geen dating app beschikbaar voor VijftigPlusDating.nl maar de website is ook zonder enig probleem te gebruiken op een mobiele telefoon of een tablet. Met name dat laatste zullen veel leden handig vinden, aangezien de meeste 50-plussers het liefst op internet zitten via een handzame tablet. Je kunt ook gewoon via je mobiele apparaat een nieuw account aanmaken en op die manier beginnen met daten op VijftigPlusDating.


Wat kun je met een gratis profiel op VijftigPlusDating?

Wil je graag weten of datingsite VijftigPlusDating voor jou geschikt zou zijn? Dan kun je het beste maar gewoon een gratis profiel aanmaken, want daar kun je de site prima mee leren kennen. Daarmee kun je gewoon al gebruik maken van de zoekmachine om leuke profielen te ontdekken, die kun je ook gewoon al vrijwel helemaal bekijken. Ook heel leuk is dat je alvast de speeddate optie kunt leren kennen en wat eerste matches op kunt doen. Tot slot kun je als gratis lid ook al drie gratis ijsbrekers per dag sturen. Dat zijn standaard zinnetjes waar je uit kunt kiezen om iemand te laten zien dat je interesse hebt.


De voordelen en functies van een betaald lidmaatschap

Ook al is het met je gratis profiel geen probleem om VijftigPlusDating goed te leren kennen, het meeste haal je uit je tijd op de site door het afsluiten van een betaald lidmaatschap. Daarmee kun je namelijk ook:

 • Berichten lezen die je van andere leden hebt gekregen.

 • Reacties versturen en op berichtjes van anderen reageren.
 • Alle foto's op alle profielen bekijken.
 • Onbeperkt ijsbrekers versturen.

Prijzen van een betaald lidmaatschap

Wanneer je een betaald lidmaatschap af wilt sluiten kun je daarbij kiezen uit de volgende drie abonnementen:

 • Betaald lid zijn voor 1 maand kost € 29,95
 • Betaald lid zijn voor 3 maanden kost € 19,95 per maand (€ 59,85 in totaal)
 • Betaald lid zijn voor 6 maanden kost € 14,95 per maand (€ 89,70 in totaal)

Je profiel bij VijftigPlusDating verwijderen

Als je inmiddels een leuke relatie hebt gevonden via VijftigPlusDating of gewoon geen interesse meer hebt in daten op deze site, dan kun je makkelijk en snel zelf je profiel verwijderen. Log in op je profiel en klik op de knop van je eigen profiel. Je komt dan op de pagina met al je accountinstellingen. Helemaal onderaan zie je de optie Account verwijderen staan. Wanneer je daarop klikt kun je nog een reden voor je vertrek selecteren en als je dat wilt ook nog aangeven wat de site kan verbeteren. Als je dat hebt gedaan klik je op Doorgaan om je hele profiel en alle gegevens te verwijderen.


Probeer VijftigPlusDating gratis

Heb je ervaring met VijftigPlusDating?

Velden met * zijn verplicht

Reviews over VijftigPlusDating

Een catfish aan de haak geslagen!

Ans op 03-04-2022 08:02

Vreselijk om daar achter te komen.

Goed

Ronald op 02-04-2022 21:48

Weinig personen die echt op zoek zijn naar nieuwe liefde meer uit nieuwsgierigheid op de site zitten

Veel mensen vullen hun profiel niet of nauwelijks in

Cora op 12-03-2022 21:46

Velen vullen hun profiel niet in of plaatsen zelfs geen foto. Ik zou ze dan niet toestaan op de site.

Het is leuk om andere mensen te leren kennen

Nadia op 28-02-2022 14:11

Hier zitten zowel serieuze mannen als niet serieuze mannen. Sommige weten niet hoe ze een vrouw moeten behandelen en gaan op het uiterlijke af, die mannen moeten leren dat het innerlijke ook telt. Hierdoor ben ik maar 1 maand lid geweest.
Zou ik het aanraden aan andere mensen. Ja voor mensen die zoeken naar een afleiding en nee voor mensen die een serieuze relatie willen

Goed

Olda op 12-02-2022 15:41

Toch wel een klein minpuntje. Er komt te vaak mail, maar a.v wist ik niet, dat ik dat zelf had kunnen instellen.

graag een echte aanbieding bieden

hobbyist op 08-02-2022 11:01

wanneer U mij een echte aanbieding doet ( b.v. 10 euro per mnd. ) ga Ik het zeker een keer een half jaar proberen.
En niet automatisch verlengen.
Zelf vroegtijdig aangeven als je wil verlengen , heb je dit niet gedaan , dan zou je automatisch moeten overgaan naar niet betaald lid.
m.v.g.

Geweldig

Kristal op 04-02-2022 19:56

Door deze site in contact gekomen met een leuk persoon.

Een partner gevonden met deze site

Claudia op 25-01-2022 04:38

I Khabarovsk een partner gevonden met deze site

Goed

Marina op 13-01-2022 04:57

Mijn ervaring is goed veel keuze en een goede verbinding

Spannend

Daniella op 27-12-2021 19:33

Dankzij deze site heb ik iemand leren kennen. Ondertussen 4 maanden samen. Ondervonden dat er veel niet serieuze mensen op site zitten, jammer.

Heel snel contact, minder dan 1 dag

Peter op 14-12-2021 17:39

Op zondag aangemeld, op maandagochtend een berichtje van een dame gekregen. Zaterdag 1e date, zondag relatie

Het werkt!

Willy op 04-12-2021 17:47

Het lukt om via deze site met een positieve ingesteldheid een eerlijke relatie te starten. Alles begint met een eerlijk profiel en wederzijds respect.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Dit doen wij om de website te laten functioneren en het gebruik van de website te analyseren. Door op ‘Akkoord’ te klikken of gebruik te maken van de website ga je akkoord met de plaatsing van de cookies. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina
Akkoord