Ourtime review

Bij 50-plus datingsite Ourtime profiteer je van de succesvolle Lexa datingformule maar kom je wel alleen in contact met andere singles van 50 jaar en ouder. Ourtime is daardoor een enorm uitgebreide datingsite die ook nog een bijbehorende dating app kan bieden voor mobiel gebruik. In onze Ourtime review lees je alle aspecten van deze bekende en populaire datingsite voor vrijgezellen boven de 50. Ook helpen we je alvast op weg met het inschrijven op de site en het gebruiken van alle belangrijke functies.

Probeer Ourtime gratis Ourtime

Voordelen

 • Gebaseerd op de Lexa datingsite.
 • Speciaal voor single 50-plussers.
 • Alleen gecontroleerde profielen.
 • Handige dating app beschikbaar.
 • Snel singles ontdekken met de Carrousel.

Nadelen

 • Helaas veel inactieve profielen.

Wat vind je in dit artikel?


Wat is Ourtime voor datingsite?

Ourtime is nauw verwant aan de heel bekende Lexa datingsite. Je zou kunnen zeggen dat de sites vrijwel identiek zijn, maar dan wel bedoeld voor aparte doelgroepen. Dat wil zeggen, je kunt op Lexa natuurlijk ook prima lid worden als je ouder bent dan 50 jaar, maar door voor Ourtime te kiezen kom je makkelijker in contact met gelijkgestemde leeftijdsgenoten. Naast de datingsite van Ourtime kun je ook gebruik maken van een handige app. En je profiteert in beide gevallen natuurlijk van alle voordelen en verschillende functies die een groot en heel serieus datingplatform als Lexa (onderdeel van Meetic) kan leveren.


De functies van Ourtime.nl

Hieronder kun je alvast een voorproefje krijgen van de vele functies die datingsite Ourtime beschikbaar maakt.

Zoekmachine

Klik in het menu op de knop Zoeken om zelf op zoek te gaan in de vele singles die zich op Ourtime hebben aangemeld. Er staan meteen al een groot aantal profielen op deze pagina voor je klaar, maar je kunt de lijst makkelijk verfijnen door extra zoekopties in te vullen. Dat doe je door bovenaan te klikken op Meer criteria. Dan kun je bijvoorbeeld de minimale en maximale leeftijd aanpassen, de afstand tot je eigen locatie wijzigen en in andere tabbladen tot in het grootste detail je wensen en eisen toevoegen. Dat kan een behoorlijke klus zijn, daarom is het fijn dat je een bepaalde combinatie van zoektermen makkelijk op kunt slaan, zodat je de actie kunt kiezen om hem meteen weer uit te voeren.

Carrousel

In de Carrousel vind je elke dag tot 100 profielen die volgens Ourtime heel goed bij je zouden kunnen passen. Dat is dan bijvoorbeeld omdat je leeftijd, regio en interesses met elkaar matchen. Bij elk profiel zie je meteen staan op hoeveel punten er overeenkomsten zijn geconstateerd. Je ziet ook direct een foto en wat eenvoudige gegevens zoals beroep, kinderen, lengte, leeftijd en locatie.

Met de pijltjesknoppen kun je door verschillende foto's van deze single bladeren. Vaak is dit al voldoende informatie om een oordeel op te baseren. Het is namelijk de bedoeling om Ja of Nee te kiezen om aan te geven of je interesse hebt. Kiest de man of vrouw die je zo hebt geliket ook bij jou voor een Ja, dan heb je een match!

Ourtime activiteiten

Met de Ourtime activiteiten kun je aan allerlei leuke evenementen meedoen speciaal voor single 50-plussers in heel Nederland. Dat zijn bijvoorbeeld speedates in een horecagelegenheid, een groepswandeling of een leuke cursus of workshop voor singles. Kijk af en toe in de agenda en geef je meteen op voor de activiteiten waar je wel aan mee wilt doen. Let alleen wel op dat een betaald lidmaatschap van Ourtime niet automatisch betekent dat de activiteit gratis is, want vaak moet je wel een eigen bijdrage betalen.

Berichten

Als je met iemand contact zoekt en die persoon op je berichtje reageert komt die in je beveiligde inbox van de site terecht. De knop Berichten brengt je eenvoudig naar die reacties, waar je ze meteen kunt openen en beantwoorden. Er is daarin tegenwoordig ook een leuke videochat beschikbaar, zodat je elkaar op afstand heel goed kunt leren kennen via de webcam.


Inschrijfproces van Ourtime

Hoe werkt het inschrijfproces van Ourtime? Dat is echt heel eenvoudig. Bovenaan de pagina zie je meteen je virtuele Ourtime datingcoach staan die je vraagt of je een man of een vrouw wilt leren kennen. Maak daar dus je keuze uit door op de juiste knop te klikken. Selecteer vervolgens je eigen geslacht, wederom door op de bijbehorende knop te drukken. Nu moet je eerst even je geboortedatum invoeren door het kiezen van een dag, maand en jaar.

Klik op de groene knop met de pijl naar rechts om ook meteen je woonplaats te selecteren. Voer je voornaam en je e-mailadres in en kies een veilig wachtwoord. Tot slot kun je nog aangeven of je berichten per e-mail wilt ontvangen en op welke manier je van Ourtime hebt gehoord. Door op de knop Volgende te klikken kun je nu je account definitief aanmaken, maar je moet daarbij wel ook nog even een vinkje plaatsen dat je akkoord gaat met de voorwaarden en het privacybeleid.


Je profiel aanvullen

Je hebt nu een eigen account en profiel op Ourtime aangemaakt. Maar voor je verder gaat en gaat daten is het slim om je profiel wel wat verder in te vullen. Dat doe je door in het menu bovenaan de pagina op je profielknop te klikken. Je ziet dan je profielmenu verschijn waarin je kunt klikken op Profiel bewerken om meteen allerlei aanvullende informatie toe te voegen. Ook kun je hier eenvoudig een foto aan je profiel toevoegen. Vul dit allemaal zo volledig in als je maar wilt, want hoe meer interesses, wensen en eisen je toevoegt, hoe groter de kans op passende matches.


Ourtime klantenservice

Hier kun je alle informatie vinden die je nodig hebt om met Ourtime in contact te komen.

Bedrijfsgegevens

Ourtime is net als Lexa onderdeel van Meetic Netherlands B.V.

Adresgegevens:
Postbus 10813
1001 EV Amsterdam

KvK-nummer: 58845895

Bereikbaarheid

Heel handig is de uitgebreide vraag- en antwoordpagina op de site, waar je veel informatie over de meest uiteenlopende onderwerpen kunt bekijken. Je kunt er een vraag typen, een steekwoord kiezen of in de onderwerpen bladeren. Er is een grote kans dat een algemene vraag waar je mee zit hier als is beantwoord.

Lukt dat toch niet, dan kun je ook contact opnemen via het contactformulier. Ook dat vind je in de vraagbaak, want de onderste optie uit de rij onderwerpen is daar Neem contact met ons op. Klik daarop om een onderwerp te selecteren en je bericht te typen. Het van jou bekende e-mailadres staat al ingevuld, dus zorg ervoor dat dit inderdaad nog voor je bereikbaar is. Je kunt ook meteen een bijlage (zoals een schermafbeelding) toevoegen.


Ourtime betrouwbaarheid

Ook al heeft Ourtime zelf geen keurmerken toegekend gekregen, dat is wel het geval voor zustersite Lexa. Die beschikt namelijk over zowel de Thuiswinkel Waarborg als het Keurmerk Veilig Daten. Aangezien er op Ourtime vrijwel exact dezelfde voorwaarden en werkwijze gehanteerd worden betekent dit dat je er - dus ook zonder die keurmerken - wel gewoon betrouwbaar kunt daten.

Veiligheid

Alle nieuwe profielen op Ourtime worden door de redactie handmatig gecontroleerd. Dat geldt niet alleen voor de profielteksten maar ook voor de foto's. Zelfs wanneer bestaande leden nieuwe foto's op hun profiel plaatsen wordt altijd vlot gecheckt of ze wel door de beugel kunnen. Uiteraard kun je ook een profiel dat je niet vertrouwd of waar je een nare ervaring mee hebt gehad melden voor controle. Hou er dan wel rekening mee dat ook berichtjes die je met dat profiel hebt uitgewisseld bekeken kunnen worden. Tot slot is de verbinding die je met de site maakt natuurlijk altijd volledig versleuteld en dus veilig.

Privacy

Het is alvast goed om te weten dat Ourtime zich het recht voorbehoudt om jouw profiel niet alleen op deze site te plaatsen, maar ook vindbaar te maken op verwante datingsites. Dat zijn er nogal wat, maar in de praktijk betekent het voor Nederlandse gebruikers van Ourtime dat ze ook getoond kunnen worden op de nauw verwante datingsite of dating app van Lexa. Je kunt dit echter zelf uitschakelen in de instellingen van je profiel. Dus lijkt dit je geen prettig idee? Ga dan naar je profielmenu en klik op Account. Schakel dan het vinkje uit bij de relevante optie onder het kopje Diensten van Ourtime.


Gebruiksgemak van Ourtime

Ourtime heeft een behoorlijk groot gebruiksgemak, maar alle opties zijn niet zo intuïtief te vinden of te gebruiken als enkele concurrerende 50-plus datingsites. We betrapten ons er regelmatig op dat we maar door bleven klikken in onze zoektocht naar een pagina die we eerder hadden gezien. Het beperkte menu helpt daar ook niet bij. Maar na verloop van tijd werd dit wel een stuk beter en het is dus vooral een kwestie van gewenning. De gebruikte kleuren zijn in elk geval goed gekozen en de schermopbouw is in principe ook heel rustig en goed doordacht.


Heeft Ourtime een dating app voor tablet of smartphone?

Zoals reeds vermeld heeft Ourtime inderdaad een handige dating app voor smartphone en tablet. Die app is beschikbaar voor zowel Android als iOS apparaten en is gewoon makkelijk, snel en veilig vanuit de app store te downloaden. Je kunt in deze app meteen inloggen met het profiel dat je al had aangemaakt en meteen verder gaan met daten. Je kunt er alles mee doen dat ook op de Ourtime datingsite kan, zoals profielen zoeken, bekijken en er op alle verschillende manieren contact mee leggen.


Wat kun je met een gratis profiel op Ourtime?

Met een gratis account op Ourtime kun je een eigen profiel aanmaken en toevoegen aan het ledenbestand van de site. Je kunt ook op zoek naar andere profielen via de zoekmachine, matches zoeken met de Carrousel, profielen uitgebreid bekijken, flirts versturen en ook leuke profielen toevoegen aan je favorietenlijst.

De voordelen en functies van een betaald lidmaatschap

Een betaald lidmaatschap brengt een groot aantal handige functionaliteiten met zich mee:

 • Ontvangen berichtjes van andere leden lezen .
 • Al je favoriete profielen beheren en bekijken.
 • Zien welke matches je hebt opgedaan.
 • Alle reclame op de site en app verbergen.
 • Al je verstuurde en ontvangen flirts bekijken.


Prijzen van een betaald lidmaatschap

Wanner je een betaald abonnement neemt bij Ourtime kun je kiezen uit de volgende lidmaatschappen:

 • Voor 1 maand betaald lid zijn kost € 29,99
 • Voor 3 maanden betaald lid zijn kost € 21,99 per maand (€ 65,97 in totaal)
 • Voor 6 maanden betaald lid zijn kost € 14,99 per maand (€ 89,94 in totaal)

Let erop dat er ook drie aanvullende opties zijn die je los aan moet schaffen om er gebruik van te kunnen maken. De eerste optie is Control, waarmee je verzendbevestigingen voor je berichten ontvangt. Met Boost kun je hoger in de zoekresultaten komen te staan van andere leden. Met Incognito kun je volledig onzichtbaar andere profielen bezoeken.

Het betalen van je gekozen lidmaatschap kan in de eerste plaats heel veilig en vertrouwd via iDeal, maar wel alleen als je kiest voor een abonnement van 3 of 6 maanden. Alle lidmaatschappen kunnen daarnaast worden aangeschaft met PayPal of creditcard.

Ook goed om te weten: alle lidmaatschappen worden automatisch verlengd tenzij je ze zelf stopzet in je profielinstellingen.


Je profiel bij Ourtime verwijderen

Open je profielmenu en klik op de knop Mijn account. In het menu aan de linkerkant van de pagina zie je nu helemaal onderaan de optie Mijn account opschorten. Hier kun je in de eerste plaats je profiel tijdelijk pauzeren, bijvoorbeeld omdat je even geen zin en tijd hebt om te daten maar op een later moment wel makkelijk terug wilt keren op de site. Je profiel wordt dan onzichtbaar voor je bewaard.

Wil je helemaal uitschrijven, dan zie je deze mogelijkheid ook staan in het kleine scherm dat zojuist is geopend. Druk daarin op de link Klik hier om je account te verwijderen. Je hoeft dan alleen nog maar even je wachtwoord in te voeren en vervolgens met een druk op de knop Bevestigen je profiel definitief weggooien.

Heb je ervaring met Ourtime?

Velden met * zijn verplicht

Reviews over Ourtime

Ben alleenstaande

Aartie op 17-05-2022 01:01

K ben op zoek naar een serieuse relatie

Afmelden accepteren ze niet?

Ma op 13-05-2022 18:45

Tot 2 maal toe heb ik mij afgemeld, een stopzetting aangevraagd via mail, niets helpt. De customercare@contact.lexa.nl stuurt een bericht terug van niet acceptatie. Ik vind het schandalig dat ze mensen zo behandelen!

senioendate

Otte op 12-04-2022 10:09

opeens was mijn acount verdwenen hoe kan dat nou wilde me een betaling doen en ook geen accoord in mijn mail ades

Slechte datingsite

Henk op 31-03-2022 07:35

Zoekmachine werkt niet goed.
Helpdesk reageerd niet
Moeilijks het om je automatisch betaling stop te zetten.

Uitgeschreven

Ad Damen op 16-03-2022 08:27

Ik werd na een week geblokkeerd om dat ze dachten dat ik jonger was dan 50
Bij aan melding moet je toch je geboorte datum op geven.
Om te reageren moeilijk of niet bereikbaar staat geen email adres.
Dus geld kloppperij

Waardeloos

Nel de Roode op 16-02-2022 21:24

Zie het programma van Radar in februari 2022

Goed

Ria Eijmers op 01-02-2022 00:23

Alleen heb ik per ongeluk de afbeelding waarmee je ourtime aanklikt, aangetikt en is het verdwenen!! Ik heb toen geprobeerd opnieuw ourtime aan te maken, maar krijg geen verbinding met mijn oude site !! Hoe kan ik dit herstellen ??

Goed

Ria Eijmers op 01-02-2022 00:14

Alleen heb ik per ongeluk de afbeelding waarmee je ourtime aanklikt, aangetikt en is het verdwenen!! Ik heb toen geprobeerd opnieuw ourtime aan te maken, maar krijg geen verbinding met mijn oude site !! Hoe kan ik dit herstellen ??

Uitschrijven bijna onmogelijk...

Jeroen op 23-01-2022 20:44

Kunt je onmogelijk uitschrijven

.alles dicht gespijkerd..schandalig

Hoger bedrag afgeschreven dan gekozen abonnement

Alette op 05-11-2021 10:15

Er worden in de 3e en 4e maand een hoger bedrag (dubbele) afgeschreven voor een ander abonnement dan ik gekozen heb. Had gekozen voor 6 maanden ad ongeveer Eur 15,00 per maand. Dit is dan ongeveer een totaal bedrag van Eur 90,00 .
Ik kan op de site nergens vinden hoe ik dit aan kan passen. Dus heb ik mijn abonnement stopgezet.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Dit doen wij om de website te laten functioneren en het gebruik van de website te analyseren. Door op ‘Akkoord’ te klikken of gebruik te maken van de website ga je akkoord met de plaatsing van de cookies. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina
Akkoord