Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Review van Ourtime

Ourtime dating is verwant aan de bekende Lexa datingsite. Je zou kunnen zeggen dat de sites vrijwel identiek zijn, maar dan wel bedoeld voor aparte doelgroepen. Dat wil zeggen, je kunt op Lexa natuurlijk ook prima lid worden als je ouder bent dan 50 jaar, maar door voor Ourtime te kiezen kom je makkelijker in contact met leeftijdsgenoten. Naast de website kun je gebruik maken van een handige app. Ben je klaar om nieuwe mensen te ontmoeten en je liefdesleven nieuw leven in te blazen? Lees hier onze volledige Ourtime review!

Probeer Ourtime gratis Ourtime

 

Voordelen

 • Lees al je ontvangen berichten.
 • Bekijk je favoriete profielen en beheer deze.
 • Zie wie jouw matches zijn.
 • Alle reclame op de site en app verbergen.
 • Al je verstuurde en ontvangen flirts bekijken.

Nadelen

 • Helaas veel inactieve profielen.

 

Wat vind je in dit artikel?

 

Ourtime activiteiten online of offline

Ourtime is één van de vele websites die wij vergelijken op 50datingsites! De leuke activiteiten en evenementen, die deze website speciaal organiseert voor single 50-plussers in heel Nederland, zijn een groot pluspunt van deze datingsite. Dat zijn bijvoorbeeld speeddates in een horecagelegenheid, een groepswandeling of een leuke cursus of workshop voor singles. Kijk af en toe in de agenda en geef je meteen op voor de activiteiten waar je aan mee wilt doen. Let op dat een betaald lidmaatschap van Ourtime niet automatisch betekent dat de activiteit gratis is, want vaak moet je een eigen bijdrage betalen.

Naast fysieke activiteiten kan je ook online via de webcam mensen ontmoeten. Je kan via de knop ‘berichten’ videochatten met elkaar, zodat je elkaar ook op afstand goed kunt leren kennen via de webcam.

Eenvoudig inschrijfproces van Ourtime

Het inschrijfproces werkt heel eenvoudig. Bovenaan de pagina zie je meteen je virtuele Ourtime datingcoach staan, die je vraagt of je een man of een vrouw wilt leren kennen. Selecteer vervolgens je eigen geslacht. Nu moet je eerst je geboortedatum invoeren door het kiezen van een dag, maand en jaar.

Klik op de groene knop met de pijl naar rechts om je woonplaats te selecteren. Voer je voornaam en e-mailadres in en kies een veilig wachtwoord. Door op de knop ’Volgende’ te klikken kun je nu je account definitief aanmaken. Je moet daarbij nog een vinkje plaatsen om aan te geven dat je akkoord gaat met de voorwaarden en het privacy- beleid. Vervolgens kun je inloggen met je e-mailadres en wachtwoord op de pagina visit ourtime.

Je profiel aanvullen

Je hebt nu een eigen account en profiel aangemaakt. Voor je direct aan de slag gaat met daten, is het slim om je profiel verder in te vullen. Dat doe je door in het menu bovenaan de pagina op je profielknop te klikken. Je ziet dan je profielmenu verschijnen, waarin je kunt klikken op ’Profiel bewerken’ om meteen aanvullende informatie toe te voegen. Ook kun je hier eenvoudig een foto aan je profiel toevoegen. Tips voor een goed profiel dat resulteert in meer matches lees je hier!

Ourtime betrouwbaarheid

Ook al heeft deze 50-plus datingsite zelf geen keurmerken toegekend gekregen, dat is wel het geval voor "zustersite" Lexa. Die beschikt namelijk over zowel de ’Thuiswinkel Waarborg’ als het ’Keurmerk Veilig Daten’. Aangezien op Ourtime vrijwel dezelfde voorwaarden en werkwijze gehanteerd worden betekent dit dat je er -dus ook zonder die keurmerken- wel gewoon betrouwbaar kunt daten.

Veiligheid

Alle nieuwe profielen die aangemaakt worden, worden zorgvuldig door de redactie gecontroleerd. Dat geldt niet alleen voor de profielteksten, maar ook voor de foto's. Zelfs wanneer bestaande leden nieuwe foto's op hun profiel plaatsen, wordt altijd gecheckt of ze door de beugel kunnen. 

Privacy

Het is goed om te weten dat Ourtime zich het recht voorbehoudt om jouw profiel niet alleen op deze website te plaatsen, maar ook vindbaar te maken op verwante datingsites. Dat zijn er nogal wat, maar in de praktijk betekent het voor Nederlandse gebruikers dat ze ook getoond kunnen worden op de verwante datingsite of -app van Lexa. Je kunt dit echter zelf uitschakelen in de instellingen van je profiel. Dus lijkt dit je geen prettig idee? Ga dan naar je profielmenu en klik op ’Account’. Schakel dan het vinkje uit bij de relevante optie onder het kopje ’Diensten van Ourtime’.

Gebruiksgemak van Ourtime

Dit datingplatform staat bekend als gemakkelijk, maar alle opties zijn niet zo soepel te vinden of te gebruiken als concurrerende 50-plus datingsites zoals Vijftigplusdating. We betrapten ons er regelmatig op dat we maar door bleven klikken in onze zoektocht naar een pagina, die we eerder hadden gezien. 

Het beperkte menu helpt daar ook niet bij. Na verloop van tijd werd dit een stuk beter en het is dus vooral een kwestie van gewenning. De gebruikte kleuren zijn in elk geval goed gekozen en de schermopbouw is rustig en goed doordacht. Ook het inschrijfproces was zoals eerder genoemd eenvoudig.

Wat kun je met een gratis profiel op Ourtime?

Met een gratis account kun je een eigen profiel aanmaken en jezelf toevoegen aan het ledenbestand van de site. Je kunt ook op zoek naar andere profielen via de zoekmachine, matches zoeken met de Carrousel, profielen uitgebreid bekijken, flirts versturen en leuke profielen toevoegen aan je favorietenlijst.

Naast de website kun je ook gebruikmaken van de Ourtime app. Dit is een handige toevoeging voor degenen die onderweg willen blijven daten. Met de app heb je toegang tot al je matches en berichten, waar je ook bent. Dus zelfs als je in de trein zit of op de bank ligt, kun je nog steeds nieuwe mensen ontmoeten en genieten van spannende gesprekken!

De voordelen en functies van een betaald lidmaatschap

Een betaald lidmaatschap brengt een aantal handige functionaliteiten met zich mee:

 • Lees al je ontvangen berichten.
 • Bekijk je favoriete profielen en beheer deze.
 • Zie wie jouw matches zijn.
 • Alle reclame op de site en app verbergen.
 • Al je verstuurde en ontvangen flirts bekijken.

Prijzen van een betaald lidmaatschap

Als je een betaald abonnement neemt, dan kun je kiezen uit de volgende lidmaatschappen:

 • 1 maand betaald lid zijn kost €29,99
 • 3 maanden betaald lid zijn kost €21,99 per maand (€65,97 in totaal)
 • 6 maanden betaald lid zijn kost €14,99 per maand (€89,94 in totaal)

Let op dat er ook drie aanvullende opties zijn, die je los aan moet schaffen om gebruik van te kunnen maken. De eerste optie is ‘Control’, waarmee je verzendbevestigingen voor je berichten ontvangt. Met ‘Boost’ kun je hoger in de zoekresultaten komen te staan van andere leden. Met ‘Incognito’ kun je onzichtbaar andere profielen bezoeken.

Het betalen van je gekozen lidmaatschap kan veilig en vertrouwd met iDeal, Paypal of creditcard. Ook goed om te weten: alle lidmaatschappen worden automatisch verlengd, tenzij je die zelf stopzet in je profielinstellingen.

Je profiel bij Ourtime verwijderen

Wanneer je je profiel opent, klik je op de knop 'Mijn account'. In het menu aan de linkerkant van de pagina zie je nu helemaal onderaan de optie ’Mijn account opschorten’. Hier kun je je profiel tijdelijk pauzeren, bijvoorbeeld omdat je even geen zin en tijd hebt om te daten, maar op een later moment makkelijk terug wilt keren op de site. Je profiel wordt dan onzichtbaar voor je bewaard.

Wil je jouw account volledig verwijderen, dan zie je deze mogelijkheid ook staan in het kleine scherm dat zojuist is geopend. Druk vervolgens op de link ’Klik hier om je account te verwijderen’. Je hoeft dan alleen nog maar je wachtwoord in te voeren om vervolgens met een druk op de knop ’Bevestigen’ je profiel definitief weg te gooien.

Op zoek naar een serieuze relatie?

Als je ouder bent dan 50 jaar en op zoek bent naar een serieuze relatie of gewoon nieuwe vrienden wilt maken, dan raden wij Ourtime aan. De website en app zijn gebruiksvriendelijk en bieden vele mogelijkheden om contact te leggen met interessante leeftijdsgenoten. Dus waar wacht je nog op? Bekijk nu alle reviews van Ourtime, meld je vandaag nog aan en laat de liefde je leven in!

Heb je ervaring met Ourtime?

Velden met * zijn verplicht

Reviews over Ourtime

overeenkomst herroepen

jo steijns op 16-10-2023 12:05

ik wil de overeenkomst met ourtime HERROEPEN, verstaat in de overeenkomst dat het kan via de help functie (doolhof), fax (welk nummer) of email (welk adres)
ze hebben veel te veel fake profielen, en fake mail
dus betaal nooit aan deze sites

*

Antoinette Saes op 05-07-2022 14:40

Hallo, heb mij vergist met mijn aanmelding, ben een 72 jarige vrouw en ik heb meteen van mijn herroeping gebruik gemaakt.Wat schetst mijn verbazing dat er 29.98 van mijn rekening werd afgeschreven.Mag dat zomaar.Heb meteen weer teruggeboekt!

Ben alleenstaande

Aartie op 17-05-2022 01:01

K ben op zoek naar een serieuse relatie

Afmelden accepteren ze niet?

Ma op 13-05-2022 18:45

Tot 2 maal toe heb ik mij afgemeld, een stopzetting aangevraagd via mail, niets helpt. De customercare@contact.lexa.nl stuurt een bericht terug van niet acceptatie. Ik vind het schandalig dat ze mensen zo behandelen!

senioendate

Otte op 12-04-2022 10:09

opeens was mijn acount verdwenen hoe kan dat nou wilde me een betaling doen en ook geen accoord in mijn mail ades

Slechte datingsite

Henk op 31-03-2022 07:35

Zoekmachine werkt niet goed.
Helpdesk reageerd niet
Moeilijks het om je automatisch betaling stop te zetten.

Uitgeschreven

Ad Damen op 16-03-2022 08:27

Ik werd na een week geblokkeerd om dat ze dachten dat ik jonger was dan 50
Bij aan melding moet je toch je geboorte datum op geven.
Om te reageren moeilijk of niet bereikbaar staat geen email adres.
Dus geld kloppperij

Waardeloos

Nel de Roode op 16-02-2022 21:24

Zie het programma van Radar in februari 2022

Goed

Ria Eijmers op 01-02-2022 00:23

Alleen heb ik per ongeluk de afbeelding waarmee je ourtime aanklikt, aangetikt en is het verdwenen!! Ik heb toen geprobeerd opnieuw ourtime aan te maken, maar krijg geen verbinding met mijn oude site !! Hoe kan ik dit herstellen ??

Goed

Ria Eijmers op 01-02-2022 00:14

Alleen heb ik per ongeluk de afbeelding waarmee je ourtime aanklikt, aangetikt en is het verdwenen!! Ik heb toen geprobeerd opnieuw ourtime aan te maken, maar krijg geen verbinding met mijn oude site !! Hoe kan ik dit herstellen ??

Uitschrijven bijna onmogelijk...

Jeroen op 23-01-2022 20:44

Kunt je onmogelijk uitschrijven

.alles dicht gespijkerd..schandalig

Hoger bedrag afgeschreven dan gekozen abonnement

Alette op 05-11-2021 10:15

Er worden in de 3e en 4e maand een hoger bedrag (dubbele) afgeschreven voor een ander abonnement dan ik gekozen heb. Had gekozen voor 6 maanden ad ongeveer Eur 15,00 per maand. Dit is dan ongeveer een totaal bedrag van Eur 90,00 .
Ik kan op de site nergens vinden hoe ik dit aan kan passen. Dus heb ik mijn abonnement stopgezet.

Wij gebruiken cookies We kunnen deze plaatsen voor analyse van onze bezoekersgegevens, om onze website te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud te tonen en om u een geweldige website-ervaring te bieden. Voor meer informatie over de cookies die we gebruiken opent u de instellingen. Bekijk onze cookiepagina
Accepteer alles
Weigeren