Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Seniorengeluk review

Datingsite Seniorengeluk.nl is een Nederlands dating platform, dat gericht is op single senioren. Steeds meer 50 plussers besluiten, bijvoorbeeld nadat een partner is overleden, opnieuw het geluk te zoeken. Helaas komen ook scheidingen op latere leeftijd steeds vaker voor. Wat jouw eigen situatie ook is, als je op latere leeftijd een lieve en betrouwbare partner wilt vinden, dan kun je daarvoor terecht bij Seniorengeluk. In deze review bespreken we alle verschillende kanten van deze datingsite voor oudere vrijgezellen.

Seniorengeluk

Voordelen

 • Duurzame relatie op latere leeftijd
 • Overzichtelijk ontwerp
 • Ook geschikt voor 60-plus singles
 • Meteen chatten via de website

Nadelen

 • Vindbaar op partnersites

Wat vind je in dit artikel?


Wat is Seniorengeluk voor datingsite?

Seniorengeluk is een datingsite, die zich niet alleen richt op vijftigplussers, maar op alle single senioren die op zoek zijn naar een serieuze en duurzame relatie. Daardoor is de site ook geschikt voor vrijgezellen, die de 60 of 70 jaar al zijn gepasseerd. De datingsite beschikt over veel eenvoudig te bedienen functies, waar veel senioren dankbaar gebruik van zullen maken. Het is de bedoeling dat je op Seniorengeluk.nl serieus op zoek gaat naar een nieuwe partner. Er wordt daarom een grondige profielcontrole uitgevoerd, om ervoor te zorgen dat alle profielen echt en betrouwbaar zijn.

De functies van Seniorengeluk

Wat kun je allemaal doen met een account op Seniorengeluk.nl? Je leest het hieronder.

Profiel aanmaken en beheren

Jouw profiel is je visitekaartje naar andere senioren, die op dit datingplatform een nieuwe relatie zoeken. Bij de instellingen van je eigen profiel kun je jouw foto's beheren en nieuwe foto's uploaden. Je kunt je profiel desgewenst tussentijds aanpassen, zodat jouw profiel actueel is en blijft. Je kunt dus bijvoorbeeld altijd je profieltekst verfijnen en (nieuwe) voorkeuren en zoekwensen instellen. Op die manier blijft je profiel interessant voor andere leden en weet je zeker dat het volledig up-to-date is.

Zoeken

Met de optie Zoeken kun je alle profielen ontdekken, die voor jou interessant kunnen zijn. Dat kan bijvoorbeeld door snel te zoeken met eenvoudige zoektermen, maar je kunt ook uitgebreid allerlei interesses en voorkeuren inzetten om specifieker te zoeken. Het is maar net waar jij zelf de tijd voor wilt nemen en waarmee jij verwacht de beste resultaten boven water te krijgen. Als je betalend lid bent, dan kun je ook zoeken op een trefwoord, zodat je eenvoudig profielen kunt selecteren van senior singles, die bijvoorbeeld een hobby met jou delen.

Fotozapper

De FotoZapper is een speelse manier om andere profielen te ontdekken, waar je anders niet zo snel mee in contact zou treden. Je krijgt hier profielen te zien, die je meteen moet beoordelen. Het enige dat je van die betreffende single te weten komt is de leeftijd, naam, locatie en je ziet uiteraard de foto. Je kunt bij de beoordeling een keuze maken uit Ja, Nee of Misschien. Als je Ja kiest en de andere persoon ziet jou ook zitten, dan kun je via de website met elkaar chatten. Dan is er namelijk sprake van een match. Bij een Nee krijg je die single niet meer te zien en als je kiest voor Misschien, dan krijg je dat profiel later nogmaals aangeboden.

Flirten

Je kunt met andere senior singles op Seniorengeluk.nl flirten door iemand een "knipoog" te sturen. Het is een handige en snelle manier om jouw interesse in iemand te tonen. Flirten is natuurlijk een vrijblijvende manier om contact te leggen, maar het kan wel een zetje geven, dat iemand nodig heeft om met jou te gaan chatten. Als een ander lid met jou heeft geflirt, dan krijg je daar een melding van.

Berichten uitwisselen

Als je iemand leuk vindt, dan hoef je uiteraard niet te wachten tot je elkaar allebei hebt geliket in de FotoZapper, want je kunt vanaf dat moment ook gewoon een berichtje sturen. Dat kan via het profiel van de single, die jij interessant vindt en die persoon krijgt dan ook een melding dat jij contact hebt gezocht. Mocht je een reactie krijgen (wat we vanzelfsprekend voor je hopen!), dan komt ook die in je Berichten terecht.

Chatten

Een fijne manier om iemand te leren kennen is door middel van de chat functie op de datingsite. Dat is een directe manier om met elkaar te communiceren, die heel veilig en vertrouwd is, omdat je er geen privégegevens voor hoeft uit te wisselen. Jullie moeten natuurlijk wel allebei tegelijk online zijn om live te kunnen chatten. Als dat niet het geval is, dan kun je beter een persoonlijk bericht sturen en de reactie afwachten.

Inschrijfproces van Seniorengeluk.nl

Meedoen op Seniorengeluk.nl is niet moeilijk en je kunt al snel aan de slag. Klik op de knop Inschrijven om stap voor stap door het inschrijfproces te lopen. Dit is zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk gemaakt, zodat je er - ook als je een digibeet bent - geen moeite mee zult hebben. Je voert achtereenvolgens een gebruikersnaam, een wachtwoord en jouw e-mailadres in. Kies daarna welke berichten je van de website wilt ontvangen, wat jouw geslacht is en of je op mannen of vrouwen valt. Selecteer vervolgens jouw leeftijd, postuur en woonplaats en upload ook alvast een aantrekkelijke profielfoto, dan kom je met je nieuwe profiel meteen goed beslagen ten ijs.

Jouw profiel aanvullen

Nu je een profiel hebt aangemaakt, kun je dat meteen verder aanvullen en het is verstandig om dat direct te doen. Je kunt hier bijvoorbeeld aangeven of je kinderen hebt en wat jouw opleidingsniveau is. Dat is nuttige informatie voor andere leden om op jouw profiel te kunnen zien. De rest van de gegevens die je in kunt vullen zie je als je op je eigen profielfoto klikt en in het menu dat verschijnt als je op de knop Profiel klikt. Onder diverse tabbladen kun je nu uitgebreid informatie toevoegen over wie jij precies bent, wat je leuk vindt en wat voor soort vrijgezel jij wilt leren kennen op Seniorengeluk.nl.

Seniorengeluk klantenservice

Hieronder lees je hoe je Seniorengeluk kunt bereiken en waar het bedrijf, dat deze datingsite heeft opgezet, gevestigd is:

Bedrijfsgegevens

Seniorengeluk.nl is een datingsite, die ontwikkeld en beheerd wordt door Amazing Bits B.V.

Adresgegevens:
Kerkenbos 1057c
6546 BB Nijmegen
Nederland

Kvk-nummer: 09170750

Bereikbaarheid

De beste manier om Seniorengeluk.nl te bereiken is door het contactformulier op de website te gebruiken. Daar voer je eerst je "echte" naam in en eventueel je gebruikersnaam. Vermeld vervolgens je e-mailadres, zodat je via e-mail een antwoord kunt ontvangen. Je kunt het de klantenservice makkelijker maken door een onderwerp uit de lijst te kiezen. Typ daarna je bericht en verzend het door op de knop Versturen te klikken.

Seniorengeluk betrouwbaarheid

Het is essentieel dat een datingsite veilig en betrouwbaar is. Hieronder lees je daarom alles over de veiligheid en privacy van Seniorengeluk.nl.

Veiligheid

Alle communicatie met de datingsite vindt plaats via een goed beveiligde verbinding van je internetbrowser. Er kan niemand meekijken met de berichtjes, die jij verstuurt en dat is een flinke geruststelling. Ook prettig is de actieve profielcontrole, die erop toeziet dat er geen malafide profielen worden aangemaakt. Dat maakt de kans heel klein dat de singles, die je hier tegenkomt, geen goede bedoelingen hebben. Blijf desondanks zelf altijd kritisch en gebruik je gezonde verstand!

Privacy

Met het oog op jouw privacy is het goed om te weten dat jouw profiel op Seniorengeluk.nl standaard ook te vinden is op de zogeheten "partnersites" van deze datingsite. Dat zijn aanverwante websites, die onder hetzelfde datingnetwerk vallen, het SafeDating Netwerk, waar Seniorengeluk toe behoort. Dat kan je meer reacties opleveren en daardoor positief uitpakken. Wil je daar echter liever geen gebruik van maken, dan kun je de vindbaarheid op het partnernetwerk uitschakelen in je profielinstellingen.

Gebruiksgemak van Seniorengeluk

Het is vooral voor senioren belangrijk dat een website veel gebruiksgemak heeft en bij Seniorengeluk zit dat wel snor. De website is overzichtelijk opgezet en je kunt iedere functie, die je wilt gebruiken, dankzij het heldere menu snel vinden. Dat begint al bij het inschrijfproces, want dat is dankzij de afzonderlijke kleine stappen eenvoudig te doorlopen.

Heeft Seniorengeluk een dating app voor tablet of smartphone?

Seniorengeluk heeft helaas geen dating app. Maar voor eenvoudig gebruik van de website op een smartphone of tablet is dat eigenlijk niet nodig, want die is gewoon mobiel beschikbaar, met behoud van alle functionaliteiten. Ook dan profiteer je van het overzichtelijke en duidelijke ontwerp van deze datingsite, waardoor het voor senioren een goede keus is om te daten met behulp van een mobiel apparaat.

Wat kun je met een gratis profiel op Seniorengeluk?

Met een gratis profiel op Seniorengeluk.nl kun je de website alvast proberen. Je kunt dan niet alleen je eigen profiel online plaatsen en vormgeven zoals je wilt, je kunt ook meteen andere profielen zoeken en bekijken. Zelfs het sturen van een knipoog om met iemand te flirten kan al met een gratis profiel, net als het proberen van de FotoZapper. Vergeet in dat geval niet om eerst zelf een (profiel)foto te plaatsen, want alleen dan is jouw profiel zichtbaar voor andere leden.

De voordelen en functies van een betaald lidmaatschap

Tuurlijk, een gratis profiel op Seniorengeluk.nl is leuk om alvast wat rond te neuzen en het datingplatform te ontdekken. De echt interessante functies zijn echter pas te gebruiken, nadat je een betaald lidmaatschap hebt aangeschaft. Dan kun je namelijk ook:

 • Meer foto's op een profiel bekijken.
 • De FotoZapper onbeperkt gebruiken.
 • Alle FotoZapper matches bekijken.
 • Uitgebreider zoeken (bijvoorbeeld op trefwoord).
 • Persoonlijke berichten lezen.
 • Persoonlijke berichten versturen.

 

Prijzen van een betaald lidmaatschap

Bovengenoemde functies zijn enorm handig en maken een betaald lidmaatschap de investering waard als je serieus op zoek bent naar een duurzame relatie. Je kunt kiezen uit abonnementen met verschillende looptijden. Hoe langer de duur van het lidmaatschap, hoe voordeliger het per maand is:

 • Een VIP-abonnement van 1 maand kost € 24,99
 • Een VIP-abonnement van 2 maanden kost € 19,99 per maand
 • Een VIP-abonnement van 4 maanden kost € 14,99 per maand


Betaling van je lidmaatschap kan op diverse manieren. Een veilige en betrouwbare (online) betaaloptie is iDeal, maar je kunt ook met een creditcard betalen of een handmatige overschrijving doen.

Jouw profiel bij Seniorengeluk verwijderen

Mocht je van plan zijn om jouw profiel bij Seniorengeluk.nl definitief te verwijderen, sta er dan eerst even bij stil dat je je profiel ook kunt pauzeren. Je profiel wordt dan (tijdelijk) verborgen, zodat je niet gevonden of benaderd kunt worden door andere leden. Je profiel blijft echter wel gewoon behouden.

Wil je echt alles definitief van de site verwijderen? Log dan in op je profiel, klik rechtsboven in het scherm op het icoontje van je profiel en klik daarna in het menu dat verschijnt op de knop Account. Nu kun je in het tabblad Uitschrijven de stappen doorlopen.

Goed om te weten: een betaald lidmaatschap wordt automatisch stopgezet, dus je blijft niet ongemerkt betalen.

Heb je ervaring met Seniorengeluk?

Velden met * zijn verplicht

Reviews over Seniorengeluk

Goed

Hannie op 23-03-2024 19:25

Hallo ik ben lid en nu kan ik niet meer inloggen want het geeft aan dat mijn email niet klopt of mijn wachtwoord niet goed is en dat vindt ik jammer want ik kom er niet in.
Groetjes Hannie

revieuws

anoniem op 22-03-2023 12:33

Ik zou graag duidelijke reviews willen lezen van leden. Die mis ik nu 'n beetje

Wij gebruiken cookies We kunnen deze plaatsen voor analyse van onze bezoekersgegevens, om onze website te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud te tonen en om u een geweldige website-ervaring te bieden. Voor meer informatie over de cookies die we gebruiken opent u de instellingen. Bekijk onze cookiepagina
Accepteer alles
Weigeren